kavel 6.5 ha te koop

Amercentrale 2.0 garandeert warmte tuinders Plukmadesepolder

Tholen - Allicht vanwege de ruimte en de goede bereikbaarheid, maar zeker ook vanwege de nabijgelegen Amercentrale is het tuinbouwgebied Plukmadesepolder sinds midden jaren tachtig de thuishaven van een paar dozijn kwekers. Momenteel zitten er ongeveer 20 bedrijven, verdeeld over groenten en sierteelt. Op de hoek, aan de Kanaalweg West 2, komt nu een kavel vrij, met het vertrekken van een middelgroot varkensbedrijf.


Het perceel bevindt zich op de noordwestelijke hoek van het gebied. Op een van de weinige niet-glas percelen heeft BerryWorld onlangs een nieuw distributiecentrum laten bouwen (aan de A59).

Jos Vermulst, de makelaar van dienst, is namens de eigenaar de verkopende partij. Het perceel meet ruim 6.50 h, heeft een uitstekende lengte breedte verhouding en is per eind 2021 beschikbaar. Na sloop van de gebouwen wordt het perceel bouwrijp opgeleverd.

De reden om er neer te strijken is feitelijk nog dezelfde als 30 jaar geleden. In de oliecrisis zocht men naar nieuwe wegen om de energielevering veilig te stellen. Men bedacht dat het toch eigenlijk zonde was dat alle koelwater van de nabijgelegen Amercentrale linea recta de rivier in ging. Men legde daarom warmwaterleidingen naar Tilburg en naar Breda, waar nog altijd complete woonwijken met het koelwater verwarmd worden. Omdat nog niet alle warmte benut werd, ontstond het idee van een glastuinbouwgebied.

Recent is besloten de nu nog kolengestookte centrale om te bouwen naar een biomassa centrale. Daarmee is ook de warmtelevering voor de komende jaren veiliggesteld.

Een nadeel van de kavel is wellicht de grootte. Ruim 6.50 ha is voor de “groentejongens” van vandaag wat aan de kleine kant. Voor een exclusievere teelt, of voor iemand met snijbloemen of tropische planten, is de afmeting echter ideaal.

Voor meer informatie kijkt u op http://kansrijkmade.nl/  of neem contact op met Jos Vermulst Makelaardij en Taxaties, 06 1301 8796 of per mail.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven