Gladiolenveredelaar For Ever in zee met investeringsfonds Synergia Capital Partners

Gladiolenveredelaar For Ever heeft kapitaal aangetrokken van investeringsmaatschappij Synergia Capital Partners. Met deze investering wil het bedrijf de sterke groei van de afgelopen jaren voortzetten. Oaklins begeleidde het bijeen brengen van beide partijen.

For Ever is opgericht in 1998 door drie gladiolenkwekers die hun genetica in één bedrijf brachten. De fusie had tot doel schaalvoordelen te creëren en heeft het bedrijf naar eigen zeggen tot wereldmarktleider in de gladiolenveredeling gemaakt.

Hoeveel de investeerder op tafel gelegd heeft is niet bekend gemaakt. In elk geval zou het, zo weet het Financieel Dagblad (link, €), gaan om miljoenen en een meerderheidsbelang. De huidige eigenaren behouden een minderheidsbelang en zouden deze keuze o.a. motiveren bij afwezigheid aan opvolging binnen de familie.

"Het proces om een nieuwe partner te vinden was intens, maar spannend. We hebben verschillende opties onderzocht en we zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt door Synergia te verwelkomen als nieuwe aandeelhouder. We kunnen nu profiteren van Synergia's uitgebreide ervaring in het opbouwen van sterke landbouwbedrijven, met Ploeger Oxbo en Pokon Naturado als goede voorbeelden", aldus directeur van For Ever Theo van Aanholt.

Synergia heeft verder aangegeven in de komende jaren de omzet te willen verdubbelen, van ongeveer 10 miljoen nu naar 20 miljoen dan.

Voor meer informatie:
For Ever
Stroet 113
1744 GM St. Maarten
The Netherlands
T: 0031 653174195
E: info@forever-gla.nl
https://forever-gla.nl/nl/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven