Soms is de oplossing voor een probleem simpeler dan je denkt. Het meten van het waterniveau in een watersilo lijkt simpel. Er zijn immers meerdere oplossingen via elektronische niveau meeting, via cloudoplossingen of via de procescomputer.

Als men wil zien hoe ver de silo is gevuld zonder hoge kosten of geavanceerde technologie, dan wordt het lastig. Bijvoorbeeld als er een afdekking over de silo is gemonteerd of er is een drijvend anti algenzeil aanwezig.

Avecon komt daarom met de Tank Level Indicator. Het principe is gebaseerd op een drijver in de silo en een indicator aan de buitenzijde van de silo die met een stevig koord aan elkaar zijn verbonden. Met behulp van twee slimme koordgeleiders geeft de indicator de werkelijke inhoud van de silo duidelijk aan.

De Avecon Tank Level Indicator is eenvoudig te monteren op alle nieuwe en bestaande watersilo’s ongeacht hoogte, inhoud of merk. Afdekking van de silo of een drijvend zeil vormen geen probleem. De Tank Level Indicator is geheel in kunststof uitgevoerd en wordt met een roestvrijstalen beugel aan de silo gemonteerd. De indicator wordt aan de buitenzijde beschermd door een transparante buis. Deze oplossing wordt geleverd als complete set en is eenvoudig zelf te monteren.

Voor meer informatie:
Avecon Horti Expertise
info@avecon.nl 
www.avecon.nl