Jan Valstar, Plantenkwekerij Valstar

"Juist in crisistijd bloemenpracht in huis halen"

Tholen - Koop een bloemetje, koop een plantje en help de teler door deze moeilijke tijd heen. Bovendien heeft bij de pakken neerzitten geen zin en zolang de winkels hier, en vooral ook in Engeland en Duitsland, open zijn kunnen er planten verkocht worden. Daarom moeten we de consument blijven kietelen, weet ook Jan Valstar. “Geef moeders, je vrouw of ouderen die geen bezoek kunnen ontvangen bijvoorbeeld een potroosje. Gegarandeerd weken lang kleur in huis.”


Jan Valstar en Natalia Babut, die de rozenproductie op de tuin aanstuurt.

De geschiedenis van Plantenkwekerij Valstar gaat terug naar begin vorige eeuw. Het familiebedrijf, met de huidige directie Jan Valstar en schoonzoon Tim Breugem, is alweer 60 jaar actief met de professionele opkweek van jonge groenteplanten en 40 jaar leverancier van bloeiende potplanten. Sinds 2017 teelt Valstar ook potrozen. De locatie aan de Naaldwijkseweg in ’s-Gravenzande is geoptimaliseerd voor deze teelt met LED verlichting, robots en een volledig geautomatiseerd intern transportsysteem.

Jan Valstar: “Zoals ieder familiebedrijf ondernemen wij op de lange termijn, het is niet voor het korte gewin. Bij Valstar is het motto goed, beter, best. We willen ons graag onderscheiden op de kwaliteit van de planten. Als je mee wil doen met de groten van Europa moet het altijd goed zijn, we moeten altijd constant zijn.”

Met het potroosje heeft Jan iets bijzonders in huis gehaald. “Een roos heeft een extra waarde ten opzichte van andere producten. Met rozen breng je extra emotie over naar de ontvanger: Ik hou van jou, ik geef om jou, ik vind je lief. Dat gevoel krijg je nooit als je een mooie groene plant krijgt overhandigd.”

Dat geldt niet minder in corona-tijden, die ook kwekerij Valstar niet voorbij gaan. “Toch houden we goede moed. We moeten ondanks alles de focus houden op het telen van een goed houdbaar product. We willen graag mooie heldere en scherpe kleuren. Een hard gewas wat mooi donkergroen kleurt. Een mooi bloemscherm vinden wij belangrijker als grote bloemen. Liever meer uitlopers en meer knoppen, als een enkele grote bloem per pot”.

Lotz of Roses
Daarom heeft Jan gekozen voor potroosjes uit de Lotz of Roses-lijn. “We zijn nu ruim twee jaar bezig. In 2018 hebben we besloten om een volledig nieuw assortiment te introduceren en uit te bouwen. Teelt technisch had dat nogal wat voeten in de aarde maar zoals de naam Lotz al aangeeft wilden we graag een mooie roos in de markt zetten met veel knoppen en bloemen. Waar de consument vele dagen plezier van heeft. Dat staat nu. Met de potrozen die we nu in de markt zetten kunnen we dat dagelijks bewijzen”.

Voor meer informatie:
Plantenkwekerij Valstar
Steenenburchweg 31
2691 LX ‘s Gravenzande
T: 0174 212021
www.valstarplant.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven