Twee nieuwe variëteiten voor Hollywood Hibiscus

J. Berry Nursery heeft twee nieuwe cultivars die dit jaar worden toegevoegd aan de Hollywood Hibiscus-serie: Disco Diva en Trophy Wife.

Jonathan Berry: "De Hollywood Hibiscus collectie breidt zich snel uit omdat de planten aantrekkelijk zijn om te kweken. Ze vereisen weinig arbeid en chemie in vergelijking met de traditionele tropische hibiscusvariëteiten. Hollywood Hibiscus heeft weinig onderhoud nodig. Ze bloeien van de lente tot en met de herfst en hebben levendige bloemen die drie dagen lang aanhouden met dagelijks nieuwe bloemen."

De nieuwe variëteiten zijn dit voorjaar te zien op de Windmill Nursery in Buellton (California).

 

J. Berry kweekprogramma
J. Berry beperkt zich in zijn collectie tot 12-15 topcultivars en brengt ieder jaar zo’n 1 of 2 nieuwe of verbeterde variëteiten op de markt.

“We hebben de laatste 10 jaar de tropische hibiscus verbeterd door middel van conventionele plantenveredeling. Onze prestaties op het gebied van bacteriële bladvlekkenbestendigheid en witte vliegresistentie besparen telers geld door de noodzaak van het gebruik van pesticiden te verminderen."

"Het blad en de vertakking van de planten zijn net zo belangrijk als het hoge aantal knoppen, de schoonheid van de bloemen en de duurzaamheid. De meeste kwekers hebben het gebruik van plantengroeiregulatoren geëlimineerd omdat de Hollywood Hibiscus-soorten van nature compact zijn, zichzelf vertakkend en een hoog knop- en bloeipercentage hebben."

"In ons veredelingsprogramma zijn er nieuwe selecties voor verschillende containerafmetingen en andere vormen. Een recente kweekpauze zal de bloemkracht van tropische hibiscus zeer binnenkort verdubbelen en verdrievoudigen. Daarnaast werken we aan laatbloeiende rassen waar kassenbouwers baat bij hebben, zodat ze in de zomer, als de hibiscus van de South Florida Growers op is, een extra teeltwisseling in hun kwekerij hebben.”

Hollywood Hibiscus wereldwijd
Omdat de vraag van de consument naar Hollywood Hibiscus blijft groeien, breidt J. Berry zijn telersnetwerk uit. Vera's Nursery, Velez Nursery, Topiary Creations, Floral Acres en Hydra Point Growers behoren tot de nieuwste Hollywood Hibiscus kwekers.

Hollywood Hibiscus is nu te vinden bij partners van J. Berry in Europa, India, China, Zuid-Afrika, Japan en Australië.

Voor meer informatie:
J. Berry Nursery
201 PR 5180
1700 W. Frank St. (GPS)
Grand Saline, TX 75140
Verenigde Staten 
info@jberrynursery.com
www.jberrynursery.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven