Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
sterke knock-down werking

Nieuw insecticide voor de Nederlandse land- en tuinbouw

ORO AGRI presenteert op de glastuinbouwbeurs HortiContact in Gorinchem op 18, 19 en 20 februari, zijn nieuwe insecticide / acaricide OROGANIC. Dit gewasbeschermingsmiddel is recentelijk toegelaten op basis van sinaasappelolie, een werkzame stof van natuurlijke herkomst. Het product heeft een toelating voor de bedekte teelt van tomaat, paprika, Cucurbitaceae (komkommerachtigen) en snijbloemen onder glas.

Voor de tomaat en de paprika gaat het om een reguliere toelating, de andere gewassen hebben een etiket in het kader van de kleine gewassen toelating. Op het etiket staan diverse insecten, zoals (spint)mijten, wittevlieg, trips en (blad)luizen.

OROGANIC, geformuleerd op basis van een laag-risico stof, heeft een aantal eigenschappen: het middel heeft een sterke knock-down werking. Het middel heeft geen residu, geen MRL. Ook is is er geen wachttijd, waardoor biologie veilig ingezet kan worden na opdrogen. Het product is combineerbaar met de inzet van biologie, alhoewel er enig effect is op een aantal nuttige bestrijders.

Er kan tegen het middel geen resistentie gevormd worden, waardoor het frequent ingezet kan worden tegen insecten. Een eventueel aanwezige resistentie tegen een andere werkzame stof wordt door OROGANIC wel aangepakt.

Dit groene middel is een mooie aanvulling voor in de ‘gereedschapskist’ van de kweker en komt mooi op tijd voor het seizoen om een een aantal lastige plaaginsecten te kunnen aanpakken. ORO AGRI is aanwezig op Horticontact op stand B111 voor verdere toelichting.

Voor meer informatie:
ORO AGRI
https://www.oroagri.eu/ 

Publicatiedatum: