Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yara met YaraTera Easyfeed op HortiContact

Yara Benelux zet tijdens HortiContact in Gorinchem de YaraTera Easyfeed in de spotlights, een mobiele en volautomatische A- en B-bak doseerunit en opslag in één. Telers kunnen de unit eenvoudig en voordelig aansluiten op bestaande installaties. Met één druk op de knop worden de A- en B bak voortaan nagenoeg automatisch gevuld. Grote investeringen zijn niet nodig.

Met de YaraTera Easyfeed krijgen telers een ‘plug & play’ oplossing aangeboden voor de vloeibare mestvoorziening op hun bedrijf. De gebruiker zorgt voor aansluitpunten, stroom, schoon water en een internetverbinding, de rest regelt Yara. “Wij leveren de YaraTera Easyfeed compleet bij telers af, sluiten hem aan op de bestaande installaties, brengen hem in bedrijf, onderhouden hem en zorgen door middel van TMS-niveaumeting dat de meststoffenvoorraad altijd op peil blijft”, zegt Hanco Leuverink namens Yara Vlaardingen.

Rekenprogramma
Door middel van een nieuw online rekenprogramma gaat het berekenen van de juiste voedingsschema’s makkelijker en nauwkeuriger. Daardoor kunnen telers het gewas precies geven wat het nodig heeft, niet meer en niets minder. Doordat de YaraTera Easyfeed bovendien is voorzien van een automatische A- en B-bak doseerunit met een gebruikersvriendelijk touchscreen, kunnen alle recepten makkelijk worden opgeslagen en teruggezocht. “Voor het activeren van een volledige bak vulling is letterlijk één druk op de knop genoeg. Maar ook een kleinere vulling, bijvoorbeeld vlak voor het weekend, is geen probleem”, aldus Leuverink.

De YaraTera Easyfeed wordt optioneel voorzien van verwarming en ventilatie en kan dus ook buiten worden neergezet als binnen onvoldoende plaats is. Er hoeft dus niet te worden verbouwd op de locatie. Daar komt bij dat de unit niet te koop wordt aangeboden, maar voordelig kan worden gehuurd. “Een aantal standaard units bouwen in serie op één locatie is nu eenmaal voordeliger dan één voor één op diverse locaties. Een grote investering is dus niet nodig en de kosten blijven laag.”

Stand C140 op HortiContact
De afgelopen maanden nodigde Yara al verschillende ondernemers uit om de YaraTera Easyfeed in de fabriek in Vlaardingen te bekijken. Telers die daarvoor interesse hebben, kunnen zich nog steeds aanmelden. Maar Yara is op 18, 19 en 20 februari a.s. ook aanwezig op HortiContact in Gorinchem. De specialisten van Yara kunnen dan alles over de voordelen van de mobiele unit vertellen. Tevens kan met hen een afspraak worden ingepland voor een bezoek aan de fabriek. Yara Vlaardingen is op HortiContact te vinden in stand C140.

Voor meer informatie: 
Yara
www.yara.nl/easyfeed

Publicatiedatum: