MBO Westland en HBO Inholland bundelen krachten in All Climate Greenhouse

Gisteren heeft de eindpresentatie van het eerste onderwijsproject in de All Climate Greenhouse plaatsgevonden. Studenten van de examenklas Horti Technics & Management van Lentiz, MBO Westland hebben samen met studenten van HBO Inholland hun bevindingen over de teelt van troscherrytomaten van het ras Xavy gepresenteerd.

In de bijzondere kas in het World Horti Center te Naaldwijk is van september 2019 t/m januari 2020 onder geconditioneerde omstandigheden geteeld. Dit houdt in dat de kas elektrisch is verwarmd en via een warmtepomp is gekoeld en ontvochtigd.

De All Climate Greenhouse bestaat eigenlijk uit twee kassen: een grote kas als buitenschil met daarin een wat kleinere kas met twee afdelingen. In de buitenste kas kan een (sub)- tropisch klimaat nagebootst worden, waarna in de binnenste kas gekeken kan worden hoe in dat klimaat de teelt van diverse gewassen geoptimaliseerd kan worden.

Gedurende het onderwijsproject hebben de studenten advies gekregen van oa. van der Knaap Groep, Hortilux, Axia en Bom Group. Daarnaast heeft Biobest Group mede zorggedragen voor biologische gewasbescherming en Groen Agro Control voor de bemestingsanalyses. Dit alles met ondersteuning van Demokwekerij Westland.

Voor meer informatie:
Lentiz Onderwijsgroep
 
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven