Duurzaamheid troef op IPM Essen

Tholen - Je krijgt het bijna je toetsenbord niet uit en het zal u dan ook allerminst verbazen, maar hét thema van IPM 2020, en allicht ook die van '21, '22 en wie weet van hoeveel edities daarop, is duurzaamheid. Duurzame potten, duurzame planten, duurzame teelt, duurzame energie, duurzame bedrijfsvoering, duurzame duurzaamheid en samen duurzaam duurzaam zijn. Tegelijk hoeft niemand cynisch te wezen: dat in onze tijd het bewustzijn zuinig te moeten zijn op wat we hebben doordringt, is ongetwijfeld goed, en daarom blijven we - de IPM Essen, u en ik - het volgen.

En terwijl Nigel Farage zijn vlaggetje wappert, er over het coronovirus al geen grappen meer gemaakt kunnen worden en het buiten veel te warm is met af en toe wat motregen, beleeft men in Essen de laatste beursdag. Wij zetten ons aan de foto's en presenteren maandag, uiteraard, wederom een uitgebreide fotoreportage.

Pieter en Andrew Weststein, Green05, presenteren het assortiment kamerplanten, perkgoed en phaleanopsis

 

Het team van Vitroplus bestond uit Vincent van Vuuren, John Bijl, Hanna Verhoog, Ellen Kraaijenbrink en Heleen Pompe. Er werden weer een hoop nieuwigheden getoond op de stand dit jaar, waaronder een aantal buitenvarens zoals de Plystickum Neolobatum, Pryopterissieboldii en Athryrium Sheareri.

Op de stand van FlorAmor was er tijd voor een goed gesprek en natuurlijk een pintje.


Bas van der Kraan van Beekenkamp Plants showt de Maggiore Rose Bicolor uit de Labella Dahlia serie.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven