Richard van Schie & Floritec presenteren Santini Maverick Sunny

"Wij de breeding, zij het design"

Tholen - Slogans zijn vaak een beetje cheesy, maar ‘Floritec- Breeding by design’ zegt toevallig wél iets. “Het is onze manier van werken”, vertelt Harry Boers, sales and product manager bij de veredelaar, “wij doen de breeding, maar het design doen we samen met de klant”. Het jongste voorbeeld is de Santini Maverick Sunny, een exclusieve productie van Floritec en Santinikwekerij Richard van Schie. Het ras is sinds een paar weken in de handel en op de klok verkrijgbaar.


Richard van Schie (derde van links) met zijn team en - natuurlijk - de Santini Maverick Sunny 

“Het ras heeft goede teelteigenschappen, de kleur en het contrast is mooi, de houdbaarheid is uitstekend en ook matcht hij mooi met onze andere soorten”, vertelt Richard. “Hij past zogezegd goed in ons schema. Daarbij vind ik hem beduidend beter dan de andere gele soorten op de markt en ik ben ervan overtuigd dat we dat in de verkopen zullen gaan zien.”

Men is gestart met 10.000 stelen per week, in week 15 zal dit worden opgeschroefd naar 35.000. Dat is om het product de tijd te geven naamsbekendheid op te bouwen, de markt er bekend mee te maken, de handel te bezoeken en het leveren van showdozen aan hun klanten. Tevens is het een kwestie van het respecteren van de marktbalans, zo weet Richard. Die kan nogal gevoelig zijn. “We zijn bijna 20 jaar geleden begonnen met santini’s en toen was de markt nog klein. Inmiddels is dat wel anders natuurlijk, want santini is een serieus product geworden. Als kwekers hebben we lang op 45-50 hectare productie gezeten en dat werkte goed. Gingen we daar overheen, dan zag je direct de prijzen onderuit gaan. Dat is zo jarenlang op en neer gegaan, maar de laatste jaren is het toch gestegen. Nu zitten we op zo’n 65-70 hectare en elk jaar zien we een lichte groei”

Bovenkant van de markt
Richard en Floritec doen al langer zaken. Een van de bekendste en meest recente voorbeelden is de Santini Rossi. “Voor mij is het belangrijk dat ik altijd aan de bovenkant van de markt blijf. Ik wil het assortiment telen dat gevraagd en gewild is en ik wil natuurlijk een van beste zijn. Kwaliteit staat voorop. Daarom werk ik natuurlijk met Floritec, maar investeren we ook in het verduurzamen van onze operatie. Zo hebben we al een jaar of vijf het dak van de schuur vol liggen met zonnepanelen en kijken we naar papieren i.p.v. plastic hoezen. Want kwaliteit is ook duurzaam. Maar het allerbelangrijkste blijft het product en om ook in de winter de kwaliteit optimaal te kunnen waarborgen hebben we daarom vorig jaar ook geïnvesteerd in zwaardere belichting. Ik durf wel te zeggen dat ik onder de santinikwekers een van degene ben die het zwaarst belicht.”

Buiten de Rossi om, die vooral richting Rusland gaat, vindt het assortiment zijn weg naar alle ons omringende landen. Met name Frankrijk, Duitsland, het VK en ook Polen nemen veel af. Vanaf de 3 hectare tellende tuin – al 15 jaar is Richard gevestigd aan de Papenlaan in Monster – gaan elke week 250-300.000 stelen de deur uit. De Maverick Sunny zal daar vanaf heden deel van uitmaken en Richard ziet de toekomst van dit soort zonnig tegemoet.

Voor meer informatie:
Floritec Breeding
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
T: +31 (0) 172 518 963
F: +31 (0) 172 517 064
E: info@floritec.eu
www.floritec.eu
 
 
Richard van Schie
Papenlaan 2
2681 LL Monster
M: 06 - 54 35 37 73
E: info@schie-chrysant.nl
www.schie-chrysant.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven