10-12 juli 2020

China: "KIFE op weg om het belangrijkste jaarlijkse evenement van de bloemensector te worden"

Op 7 januari werd de 21e Kunming International Flower Expo of China (KIFE) geopend in China's 'City of Eternal Spring': Kunming. Nederland, 's werelds grootste exporteur van bloemen, werd tijdens de openingsceremonie officieel benoemd tot Guest Country of Honor van het evenement.


2019 Kunming International Flower Expo of China

Samen met Kenia, Ethiopië, Colombia en Ecuador, is de Chinese provincie Yunnan - het belangrijkste bloemenproducerende gebied in Azië - een van de drie regio's in de wereld die het meest geschikt zijn voor het telen van bloemen. Met veel van het recente succes dat is toe te schrijven aan de uitvoering van het Belt and Road-initiatief van de Chinese regering, heeft China's bloemenmarkt de afgelopen jaren zijn groeitrend weten te handhaven. Dankzij de unieke ligging, de superieure natuurlijke omstandigheden, de overvloed aan grondsoorten, de minder restrictieve logistiek en de prominente productvoordelen, is Yunnan in staat om te voldoen aan de voortdurend toenemende vraag naar bloemen uit ontwikkelingslanden in en rond Zuidoost-Azië, wat ongekende mogelijkheden biedt voor de bloemensector van de provincie.

De bloeiende bloemensector is ook de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de telers in Yunnan. De provincie is nu de thuisbasis van meer dan 6.000 bloemenkwekers die op 99.600 hectare bloemen hebben geplant met een totale productie van 6,26 mld verse snijbloemen en met een productiewaarde van € 4,03 mld in de eerste helft van 2019.

Dankzij de trend van modernisering van de bloemensector is een steeds groter aantal bedrijven bereid om de expo bij te wonen, en willen zij samenwerken met binnenlandse en buitenlandse bedrijven en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen, geavanceerde apparatuur kopen die voldoen aan internationale normen en de R&D en toepassing van nieuwe rassen van bloemen uitbreiden. Afgelopen juli heeft het 50.000 m2 grote KIFE 2019 meer dan 400 toonaangevende bloemenbedrijven uit 18 landen en 20.370 professionele bezoekers uit 28 landen bijeengebracht.

Het ondersteunende beleid en de maatregelen van de provincie Yunnan bleken een belangrijke factor in het aantrekken van veel bloemenbedrijven en ondernemers van over de hele wereld met als doel het zoeken naar zakelijke mogelijkheden in de provincie. Het succes van de expo spreekt boekdelen over de voordelen die het beleid voor de provincie oplevert. Zhang Lan, vicepresident van Reed Exhibitions: "Door middel van de expo willen we de deelnemers niet alleen de verbazingwekkende opkomende technologieën en diensten laten zien, maar hen ook laten genieten van Yunnan's bloemen van wereldklasse." KIFE, een platform om de ontwikkeling van de bloemensector van de provincie te laten zien, is een bijeenkomst op hoog niveau die toonaangevend is voor de ontwikkeling van de bloemensector in Azië met als missie het identificeren van markttrends en het handhaven van de leidende positie van de bloemensector van de provincie in de markt.

De 2020 Kunming International Flower Expo van China is gepland om opnieuw te worden gehouden in Kunming van 10-12 juli 2020 met prachtige bloemen die zowel in Yunnan als in andere landen van over de hele wereld zijn geteeld, vooraanstaande bloemensoorten, en 's werelds toonaangevende planttechnologieën en apparatuur. Nederland zal een delegatie van de meest vooraanstaande bedrijven van het land naar de expo sturen. De organisatoren van de expo zullen samen met het Consulaat-Generaal van Nederland in Chongqing onsite programma's aanbieden voor de Nederlandse bedrijven, waaronder New Varieties Releasing, Cold Chain Logistics Forum en seminars over planttechnologieën. De expo zal de communicatie en samenwerking met de bloemensector in landen over de hele wereld blijven verbeteren, met als doel Kunming te vestigen als internationaal centrum voor bloemenhandel, sectorcommunicatie, investering in en ontwikkeling van een bloemencultuur, evenals wereldwijde presentatieruimte voor de Chinese bloemenmarkt.

Voor meer informatie kunt u terecht op: https://www.kmflowerexpo.com/en-gb.html

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven