Hassinger Orchideen

Moeilijker soorten eenvoudiger te telen met innovatief teelt-concept

Hassinger Orchideen heeft zich in de laatste 30 jaar gespecialiseerd in het veredelen, ontwikkelen en produceren van orchideeën. Naast het belangrijkste product, Phalaenopsis, werkt het Duitse bedrijf ook aan andere, minder bekende orchideevariëteiten. Het doel is om de reputatie van de orchidee te promoten als een langbloeiende plant die eenvoudig te verzorgen is.

“Ons premium product Cocoon Orchids maakt een rijke groep orchideeën toegankelijk voor de handel en de consumenten en opent daarmee een wat onbekender onderdeel het aanbod,” zegt Anja Thomann van Hassinger Orchideen. “Ons innovatieve teeltconcept vormt de basis voor de commerciële marketing van gevarieerde, wilde soorten en hybriden op grote schaal. Daarbij verandert het assortiment continu, omdat er nieuwe, geschikte soorten worden toegevoegd aan de collectie en in productie worden genomen.”


De zussen Hassinger tijdens de IPM Essen 2019 in Duitsland, waar ze de Cocoon Orchids voor de eerste keer toonden.

De planten uit de Cocoon Orchids serie bevinden zich in een hoge, glazen pot. Het glas van de pot is gevuld met een kleine laag gravel dat de plant beschermt tegen droge, hete lucht. De laag gravel, gevuld met water, zorgt voor een ideale luchtvochtigheid in het glas, terwijl tegelijkertijd de plant gekoeld wordt.

De Cocoon Orchids worden geteeld op een plaat van kurk die lijkt op hun natuurlijke, epifytische leefomgeving. Het glas is niet alleen decoratief en goed voor de luchtvochtigheid, maar zorgt er ook voor dat je nieuwe scheuten en bloemen kunt zien.

Jungle
Met Cocoon Orchids kun je een klein stukje jungle naar je woonkamer of kantoor brengen. Met een kijkje door het glas komt de plantenwereld van het tropische regenwoud dichterbij voor de consument.

De bloemen zijn fijner en schoner dan een conventionele potplant, omdat ze worden geteeld zonder turfhoudend substraat, aldus de zussen. "De gekleurde achterkant heeft een bosthema. Hier zitten de turfplaten aan vast, die de planten ondersteunen."

Het assortiment is divers, van uitzonderlijke botanische soorten zoals Bulbophyllum falcatum tot bekende hybrides zoals Masdevallia. Het product wordt verkocht met een klein instructieboekje en een label met informatie over de betreffende orchidee.

Innovaties
Om de watertoevoer te optimaliseren voor de epifytisch groeiende orchideeën krijgt elke Cocoon Orchid een Aquastick. Deze tool creëert een onafhankelijke verbinding tussen de gravellaag en de plant. De hoeveelheid restwater kan veel invloed hebben op de irrigatie-interval. Hierdoor kunnen consumenten met een gerust hart op vakantie gaan nadat ze de plant veel water hebben gegeven. De duurzaamheid van de planten is ook flink langer door de continue wateraanvoer.

Hassinger Orchideen heeft een verpakking ontwikkeld voor het vervoer van het verkooppunt naar huis, zodat er geen schade ontstaat aan het glas. De verpakking is gemaakt van stevig karton met een subtiele print. Het product staat daarmee nog steeds centraal, zelfs als het in de verpakking zit.

Voor meer informatie:
Hassinger Orchideen
An den Mönchhöfen 2
50129 Bergheim
Tel.: 02183 82397
sales@hassinger-orchideen.de
www.cocoon-orchids.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven