Danziger en Rinehart Poinsettias bestormen Noord-Amerikaanse markt

Danziger heeft een nieuw partnerschap met Rinehart Poinsettias aangekondigd. De twee bedrijven bundelen hun krachten om "Rinehart Poinsettias by Danziger" op de Noord-Amerikaanse markt te brengen. Zeven variëteiten, waaronder vijf rode en twee witte, zullen beschikbaar zijn voor het seizoen 2020, met extra introducties voor 2021 en daarna.

"We zijn blij met deze samenwerking en met de mogelijkheid om nieuwe poinsettia's van hoge kwaliteit aan te bieden aan telers en makelaars", aldus Steve Rinehart, eigenaar van Rinehart Poinsettias. "Met Danziger weten we dat onze genetica volgens de hoogste normen zal worden gekweekt, waardoor we materiaal van topkwaliteit op de Noord-Amerikaanse markt kunnen brengen."

"Steve Rinehart heeft meer dan 35 jaar ervaring in het kweken, produceren en afzetten van poinsettia", zegt Mike Fernandez, Market Manager voor Noord-Amerika. "We hebben creatieve samenwerkingen als een van onze kernwaarden gesteld. Dit partnerschap is een goed voorbeeld en een nieuwe stap in het vervullen van onze missie om buitengewoon succes voor onze klanten te creëren. We zien een toenemende vraag naar hoogwaardige poinsettia's in de markt en door samen te werken met een sterke partner als Steve Rinehart creëren we synergie en een unieke waardepropositie voor de markt".

De teelt van poinsettia's zal plaatsvinden in Danziger's ultramoderne faciliteit in Guatemala. Het programma zal naadloos aansluiten bij de uitbreiding die plaatsvindt op de Guatemala-faciliteit van het bedrijf. Strenge protocollen in combinatie met innovatieve kweektechnieken zorgen ervoor dat hoogwaardig plantmateriaal van de poinsettia beschikbaar zal zijn voor het poinsettiaseizoen 2020.

Vijf rode, twee witte en een experimentele
De "Rinehart Poinsettias by Danziger" bestaat uit 7 commerciële variëteiten, waaronder vijf rode (Pepita, Legacy, Hercules, Southern Charm en Legendarisch) en twee witte (Pure White en Jack Forst). Bovendien is er één experimentele variant.

Plantpeddler Poinsettia Variety Day 2019
Tijdens de Plantpeddler Poinsettia Variety Day 2019, kwamen de witte variëteiten die door Danziger waren uitgekozen, in de top 10 van de Plantpeddler-lijst voor niet-rode rassen te staan - Jack Frost op nummer 3 en Pure White op nummer 5.

Voor meer informatie:
Danziger
www.danzigeronline.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.