Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DAGO viert 5-jarig bestaan met steun aan Klimaatakkoord en Gedragscode Omgevingsbetrokkenheid

Met een ondersteuningsbrief uitgereikt aan Meindert Smallenbroek, Directeur Warmte en Ondergrond van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft DAGO (Dutch Association Geothermal Operators) steun aan het Klimaatakkoord tijdens een bijeenkomst op 28 november 2019. DAGO organiseerde deze bijeenkomst ter gelegenheid van haar 5-jarig bestaan.

 
vlnr: Annie van de Pas, Eveline Rosendaal (EBN), Frank Schoof (Platform Geothermie), Saskia Hagedoorn                                    

Verder werd de Gedragscode Omgevingsbetrokkenheid bij aardwarmteprojecten gelanceerd. Saskia Hagedoorn, voorzitter van DAGO, bood deze gedragscode aan aan Annie van de Pas, vertegenwoordiger van de Green Deal Participatie van de Omgeving bij Duurzame Energieprojecten en Netwerkdirecteur van de Natuur en Milieufederaties.

Steun aan het Klimaatakkoord
Samen met EBN, Stichting Platform Geothermie en Stichting Warmtenetwerk heeft DAGO in 2018 een plan uitgewerkt en werken samen aan de uitvoering daarvan. DAGO committeert nu met de ondersteuningsbrief voor het Klimaatakkoord om verdere afspraken met publieke en private organisaties en andere betrokkenen te maken en uit te voeren, zodat de doelstellingen in het Klimaatakkoord worden gerealiseerd.

Gedragscode Omgevingsbetrokkenheid belangrijke mijlpaal
In 2019 heeft DAGO namens haar (aspirant) leden, de bedrijven die in Nederland aardwarmte (willen) winnen, het initiatief genomen om deze gedragscode op te stellen. Deze gedragscode biedt richtlijnen aan operators om bewoners en bedrijven in de omgeving van een aardwarmteproject, de relevante gemeenten, provincies, waterschappen, drinkwaterbedrijven en natuur- en milieuorganisaties te betrekken bij de voorbereiding en realisatie van aardwarmteprojecten.

Om deze gedragscode te kunnen opstellen, hebben wij 25 publieke en particuliere organisaties actief betrokken. Zij hebben met ons meegedacht en feedback gegeven. DAGO is verheugd en trots deze gedragscode te kunnen lanceren. Deze gedragscode wordt ondertekend door alle leden van DAGO. De leden van DAGO gaan de komende periode actief aan de slag met het toepassen van deze gedragscode.

Annie van de Pas, vertegenwoordiger van de Green Deal Participatie van de omgeving bij duurzame energieprojecten, is ook verheugd met deze gedragscode. “Het initiatief geeft aan dat de aardwarmtesector zich realiseert dat maatschappelijk draagvlak en participatie enorm belangrijk zijn voor een goede inpassing van aardwarmte in de omgeving. Het is positief dat de sector dit in een vroeg stadium onderkent en aanpakt.”

Bron: DAGO

Publicatiedatum: