Codema opent kantoor in Azië

"Aan ons eerste kantoor in Azië ging een hele geschiedenis vooraf"

Deze maand opent Codema de deuren van haar nieuwe kantoor in Beijing, China. Hier ging een hele geschiedenis aan vooraf. Hoe groeide Codema uit van een bedrijf, dat eind jaren '50 de logistiek in de sierteelt wilde verbeterden tot de bekende tuinbouwspeler die het vandaag de dag is? 

Het begon in 1958. Na jarenlang in de kas van hun opa te hebben gewerkt, richtten Herman en Huub Wooning in 1958 HAWE op. Ze zetten de eerste stappen in het verbeteren van de interne logistiek in kassen met containertafels.  

Begin jaren '70 introduceerde Codema als eerste elektrotrolleys voor interne logistiek. Het duurde tot 1975 totdat het eerste mobiele container systeem in gebruik werd genomen. Hier was veel interesse in, waardoor Codema ook buiten de landsgrenzen begon te leveren. De eerste gebruikers rapporteerden dat deze mobiele container systemen voor maar liefst 40% besparing op arbeidskosten zorgden.


De opening in China, op zondag 17 november

Overname na overname
In 1980 werd de stap gezet van machinebouwer naar projectontwerper, ontwikkelaar en bouwer. Het duurde tot 1998 totdat het bedrijf in handen kwam van ondernemer Maarten de Jager. Toen hij HAWE van de broers Herman en Huub overnam, voegde hij het bedrijf samen met aluminiumfabrikant WEVAB.

De ontwikkelingen in digitalisering namen begin 2000 een vogelvlucht. Om hierin een rol van betekenis te spelen, werd in 2002 softwareleverancier SDF overgenomen. De tuinbouw groeide verder, net als de toenemende vraag van groentetelers naar irrigatietechnologie, klimaatcontrole en energie en belichting. Hier speelde men op in met de overname van B-E De Lier in 2011. Het bedrijf groeide verder en opende kantoren in België en Duitsland.

Verder als één bedrijf
Deze ontwikkelingen brachten de behoefte aan een heldere bedrijfsidentiteit met zich mee. In 2016 werden de bedrijven officieel samengevoegd en omgedoopt tot één bedrijf; Codema. Er kwam een hernieuwde focus op voedsel, sierteelt, medicinale cannabis en indoor teelt.

Internationale groeiambities
Inmiddels trad de zoon van Maarten, Gideon de Jager toe tot het familiebedrijf. Hij is inmiddels aandeelhouder en CCO van Codema. In 2017 werd Marcel Koolen aangewezen als General Manager van Codema en het jaar daarop verkocht Maarten de Jager zijn aandelen aan investeringsmaatschappij Nordian Capital. Dit partnership zorgt ervoor dat Codema haar ambitieuze internationale groeiambities kan versnellen.

Lokale sales en service in China
De eerste mijlpaal van deze groeiambities viert men nu met de opening van het Codema kantoor in Beijing, China. De Chinese (hightech) tuinbouw markt groeit sinds enkele jaren met dubbele getallen. Hiermee is ook de vraag naar (Nederlandse) tuinbouwtechniek en automatisering sterk gegroeid.

Om met de snelheid van de markt mee te bewegen en de vraag naar kennis en efficiënte oplossingen effectief te beantwoorden, opent Codema een kantoor met lokale medewerkers op het gebied van sales en service. Het kantoor ligt op slechts 30 minuten van het vliegveld en is omringd door diverse ambassades en internationale organisaties. De officiële en feestelijke opening vond plaats op 17 november 2019.

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
www.codema.nl
info@codemasystemsgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.