Fotoreportage reünie Disselkoen-groep

Tholen - Disva, Disko Transport, Disselkoen; Cor Disselkoen telde maar liefst dertig bedrijven die op zijn hoogtepunt vielen onder de Disselkoen-groep. Veel mensen uit de AGF- en bloemenhandel hadden hun leerschool bij het Westlandse bedrijf, dat destijds hoorde bij de grootste Nederlandse bedrijven. Zaterdag 9 november kwamen er zo'n 250 oud-medewerkers bijeen bij De Tuinderij in De Lier om elkaar weer eens te spreken en oude herinneringen op te halen over de "wereldzaak" die later opging in The Greenery.


Het was niet de eerste Disselkoen-reünie, wel de eerste met de 'Grote Dis Quiz'. Onder de bezielende leiding van Gert Kogeler en Leo de Jong namen vertegenwoordigers van de AGF-handel, bloemen- en plantenhandel en chauffeurs namen het tegen elkaar op, waarbij de vertegenwoordigers van de bloemen- en plantenhandel de meeste vragen goed hadden en aan de haal gingen met een originele Disselkoen-paraplu.


Bert van der Zijden en Cor Disselkoen

Want weet je nog dat we Bert van Leeuwen toen hij in dienst trad heel het Westland rondstuurden om Friese woudbonen? Of dat de chauffeurs soms flessen drank smokkelden, maar dat ze een keer gesnapt werden toen de flessen naar boven kwamen in de augurkenbak? Of dat Gerrit Bergwerff een vrachtauto witlof in plaats van andijvie wegstuurde. Of de verschillende kleuren geraniums verkocht aan Tengelmann München, die allemaal rood kleurden? Ging de buizenpost nou echt kapot vanwege de kat van tante Sjaan in de buis? En hadden de dames Hil's boterletter vervangen door komkommers? 


Disselkoen in vroeger jaren

De verhalen werden naarmate de avond vorderde alleen maar mooier, maar daar is nou eenmaal een reünie voor. Voormalig directeur Cor Disselkoen sloeg het allemaal tevreden gaande. "De saamhorigheid tussen de bedrijven was groot. Iedereen gunde elkaar wat en we verdienden ook geld. Zelden ging er iemand weg, er kwamen alleen maar mensen bij. We hoorden samen met Van Dijk Delft en Boers tot de grootste Nederlandse AGF-exporteurs", blikt de voormalig directeur terug. "Toen we wilden starten in de bloemen, gaf de voorzitter van de bloemenveiling aan dat we dat beter niet konden doen. We hebben het wel gedaan en werden in drie jaar tijd de op één na grootste bloemenexporteur."


Aad en Dolf Reijgersberg, destijds commissionairs voor Disselkoen

De aanwezigen hadden dan ook een leuke avond, waarbij er volop teruggedacht werd aan de "gouwe ouwe tijd".

Klik hier om de fotoreportage te bekijken


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.