Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jubilaris Zabo Plant decor voor opening Dutch Lily Days 2024

De opening van de Dutch Lily Days 2024 vindt plaats op dinsdag 4 juni. Gastheer van de officiële aftrap van het jaarlijkse evenement is Zabo Plant in het Noord-Hollandse 't Zand. Deze exporteur van onder meer leliebollen viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum. De leliedagen – van 4 tot en met 7 juni - beloven weer een interessante mix te worden van noviteiten ontdekken, contacten leggen en sparren over de ontwikkelingen en uitdagingen in de sector.

Er speelt op dit moment veel in lelieland. Bij veredelaars is er volop aandacht voor vernieuwing van het assortiment. De focus ligt onder meer op dubbelbloemige lelies, stuifmeelvrije soorten en resistentie. Deze inspanningen aan de veredelingskant leveren interessante innovaties op. Daar staat tegenover dat de leliemarkt het lastig heeft. Door flinke kostenstijgingen – denk aan teelt, transport, energie en arbeid – maakt de sector zware tijden door. Na een bijzonder moeilijk teeltjaar in 2023, waarbij er sprake was van slechte rooiomstandigheden, zijn verschillende telers gestopt en zal het areaal krimpen.

Ontmoeten en sparren
De Dutch Lily Days zijn een goed moment om deze en andere ontwikkelingen met branchegenoten te bespreken. Ook dit jaar zullen weer duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland zich een week lang onderdompelen in de wereld van de lelie. Zij kunnen bij maar liefst 13 Nederlandse lelieveredelaars en -exporteurs terecht om de belangrijkste spelers te ontmoeten en daarmee te sparren.

De spectaculaire opening vindt op 4 juni om 11.00 uur plaats bij Zabo Plant in 't Zand. De veredeling om tot nieuwe, commercieel verkrijgbare lelierassen te komen, vraagt geduld. Dat snelheid gemaakt wordt op andere gebieden, wordt tijdens de opening van de Dutch Lily Days in 2024 wel duidelijk. Aanwezigen zullen versteld staan van de kracht en impact die je gezamenlijk kunt leveren om in warme en in koude tijden fraaie resultaten te boeken, ook voor de natuur. Zabo Plant organiseert dit jaar de opening van het lelie-event naar aanleiding van hun 40-jarig jubileum.

13 deelnemers
Dit zijn de deelnemers aan de Dutch Lily Days 2024: P. Aker, Boots Flowerbulbs, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies Holland, Lily Company, Onings Holland Flowerbulbs, C. Steenvoorden, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten Flowerbulbs.

Klik hier voor meer informatie over de Dutch Lily Days

Publicatiedatum: