Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2-3 oktober, Jönköping

Voorbereidingen grootste sierteeltbeurs van Scandinavië van start

Op 2 en 3 oktober 2024 vindt de grootste sierteeltbeurs van Scandinavië weer plaats: De Elmia Garden in het Zweedse Jönköping. Voor veredelaars, kwekers en exporteurs dé entree tot inkopers in een interessante markt, die stabiele groei laat zien. Bovendien een markt die dicht bij de mentaliteit van Nederlanders ligt.

De constante vraag naar snijbloemen maakt Zweden tot een grote zakelijke bestemming voor diverse sierteeltbedrijven. Naast deze traditionele koopmomenten vinden de trendgevoelige Zweden altijd wel een gelegenheid om bloemen of planten te kopen, ze zijn er een echt lifestyle product.Het afgelopen tulpenseizoen, van december tot april, kochten de Zweden 130 tot 140 miljoen tulpen, ongeveer een miljoen stelen per dag. Per hoofd van de bevolking zijn Zweden de meest enthousiaste tulpenliefhebbers ter wereld en altijd weer op zoek naar nieuwe soorten en kleuren.

Een andere grote favoriet onder de snijbloemen blijft de roos. Zweden kopen ongeveer 100 miljoen rozen per jaar. 80 procent komt nog uit Oost-Afrika of deels uit Zuid-Amerikaanse landen als Ecuador en Colombia. De rest komt uit Nederland. Uit duurzaamheidsoverwegingen wil men weer meer lokaal geteelde alternatieven ontwikkelen.Elmia Garden - Dé entree tot de Zweedse en Scandinavische markt
Elmia Garden is de grootste en belangrijkste beurs van Scandinavië in de groen- en tuinbranche. Hier worden contacten gelegd en handel gestart. Detailhandelaren, vooral bloemisten en tuincentra uit Zweden en andere Scandinavische landen, bezoeken Elmia Garden om de nieuwste trends in de tuinbranche te ontdekken en om bloemen, planten en tuinproducten in te kopen. Ook lokale kwekers en importeurs tref je op deze beurs. 76% van de bezoekers geeft aan (mede)verantwoordelijk te zijn voor inkoop.

Kijk voor meer informatie op: www.elmia.se/garden of neem contact op met Business Manager Linn Heimdal ( [email protected] of T: +46 36 15 20 91) of Marcel Jansen (NL) 06-41694165

Publicatiedatum: