Duurzaamheid gonst in alle gangen van de Trade Fair

Tholen - De Greenovation Award is gewonnen door JH van der Vossen BV met het 'bollen op pot ECO'-concept. Deze werd gisteren op de Trade Fair in Aalsmeer hoogstpersoonlijk overhandigd door de CEO van Royal FloraHolland, Steven van Schilfgaarde.

Met dit concept, wat ervoor zorgt dat consumenten de bol met potje en al in de tuin kunnen planten (Ivo van De Grote Tuinverbouwing legt het hier haarfijn uit) liet de bollenkweker diverse andere papieren potjes, hoezen en zakjes achter zich. Het moge duidelijk zijn, iedereen heeft wat met duurzaamheid, al was het alleen al omdat dit marketingtechnisch erg interessant is.

Rob van Ruiten, Daniëlle Strijk en Joost Wesselman van Tulpen.nl 

Colours of Nature, een groep gerberakwekers die naar eigen zeggen op jaarbasis een slordige 250 miljoen stelen naar de markt brengt. Om aandacht te vragen voor de duurzame productie die de kwekers nastreven, kwamen de vertegenwoordigers woensdag ochtend vanuit het Westland met de fiets naar de beurs. Van links naar rechts Gerben Koop, Bente van Veen en Erik Spek

Klaas Brouwer en Peter du Crocq van Van der Eng. In 2020, zo heeft het bedrijf zich ten doel gesteld, is de productie volledig 'zero-waste'

Het team van gerberakweker LG Flowers. Ook hier is het duurzaamheid troef, waarbij men zo ver gaat door met drones op motten te jagen en kwartels rond te laten scharrelen die larven van insecten opeten.

De beurs is overigens weer echt een feestje. Bloemen of planten, bijna zonder onderscheid schrijft men zwarte cijfers, een onvertogen woord valt nauwelijks. De enige echte 'tip' aan het adres van organisatie komt vanuit de snijbloemenhoek. De weg er naartoe is wat mysterieus, of ze volgend jaar wat beter geconnect kunnen worden met de rest van de beurs.

BPnieuws is uiteraard van de partij voor verslag, fotoreportage volgt!

De veiling maakte de volgende impressie van dag 1: 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.