JBB rekent milieu-impact eigen verpakkingen door

Wat zijn nu eigenlijk duurzame verpakkingen en wat is de milieu impact van de verschillende materialen? In samenwerking met Greenhouse Marketeers nam JBB de eigen hoezen en potcovers onder de loep. Dat leidde tot interessante inzichten, die men hier graag met u deelt.

Op de linker as de CO2 uitstoot per unit; de kleurtjes geven factoren aan die verantwoordelijk zijn voor een bepaald deel van de uitstoot. Zo is blauw het materiaal, oranje de inkt, groen het verbruik van elektra en grijs het consumenten afval. De kleinere waarden zijn voor verwerking en transport in de verschillende schakels door de keten.

Vervolgens wordt natuurlijk gekeken waarop verbeterd kan worden. Daartoe worden een aantal suggesties gedaan, zoals het dunner maken van het materiaal of het gebruiken van minder inkt.

U leest er meer over in deze folder. Deze is ook te vinden in de stand van JBB (15.13) op de Trade Fair. Geïnteresseerden zijn er uiteraard welkom voor meer informatie.

Voor meer informatie:
JBB
Honderdland 128
2676 LT Maasdijk
T: 0174-515151
E: info@jbbpackaging.nl
www.jbbpackaging.nl

Deze week op de Trade Fair is deze folder ook te vinden in onze stand (15.13) en hier kunnen geïnteresseerden ook bij ons terecht voor meer info.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.