ook 13 nieuwkomers bekend gemaakt in Haagse Ridderzaal

Kubo Group nieuwe nummer 1 Hillenraad100

Op vrijdag 1 november is de winnaar van de Hillenraad100 editie 2019 tijdens het Hortigala van het Jaar in de Haagse Ridderzaal bekend gemaakt. KUBO Group mocht als de nieuwe nummer één het podium op.

De avond, die werd geopend door minister Carola Schouten, kende veel verrassingen. Zo telt de lijst dit jaar maar liefst 13 nieuwkomers. De top 10 is aanzienlijk opgeschud en telt de 500+ buitencategorie inmiddels tien grote ondernemingen.

"De grote veranderingen in de Hillenraad100 van dit jaar laten zien welke tuinbouwondernemingen succesvol zijn in een snel veranderende wereld en welke ondernemingen nog duidelijk zoeken naar een stevige, internationale positie", aldus Martien Penning van Hillenraad.



Op basis van een uitgebreid beoordelingsmodel, waardering door de Peergroup en de visie en opinie van het Expertcomité kwam Kubo Group naar voren als overall winnaar van de Hillenraad100-competitie en het bedrijf sleepte ook de themaprijs Technologiebedrijf van het Jaar 2019 in de wacht. "Kubo Group is een sterspeler in  hoogwaardige kastechnologie. Ze speelt uitermate goed in op de internationale vraag naar productie onder gecontroleerde omstandigheden, waarbij zowel de technologie als de operationele toepassing ervan centraal staan", zo luidde het oordeel over deze winnaar.

Tijdens het Hortigala van het Jaar kreeg ook een aantal andere ondernemingen een eervolle prijs uitgereikt in verschillende categorieën.

Talent, technologie en meer vrouwen
Ben Verwaayen hield als voorzitter van het Expertcomité een keynote, waarbij hij aandacht vestigde op drie leidende thema’s voor de toekomst. Talent als de meest waardevolle factor voor het toekomstige succes van een onderneming. De noodzaak om in alle opzichten mee te gaan met de nieuwste technologieën. En als laatste de oproep om meer vrouwen in het management en de directie van onderneming te laten besturen en beslissen.

Toekomstgericht en internationaal
De Hillenraad100 - editie 2019 toont aan dat de meest toonaangevende Nederlandse tuinbouwondernemingen internationaal opereren, continu innoveren en steeds dichter bij hun klant staan. Dat geldt in het bijzonder voor Vreugdenhil-Klugt Combinatie, die dan ook werd uitgeroepen tot meest Toekomstgerichte Onderneming van het Jaar 2019, en Nature’s Pride, dat zich Internationale Onderneming van het Jaar 2019 mag noemen.

De reden voor hun bekroning: "Ondernemingen als deze begrijpen zeer goed waar succesvol ondernemen om draait. Ze leveren klantwaarde, vernieuwen voortdurend en zijn daarmee een benchmark voor het hele tuinbouwcluster."

Lof was er ook voor Royal Brinkman, dat werd uitgeroepen tot Familiebedrijf van het Jaar 2019. "Deze familieonderneming levert in alle opzichten een wereldprestatie", zo is te lezen in het Hillenraad100-magazine dat tot vrijdagavond 1 november onder strikt embargo stond.

In de buitencategorie 500+ van grote ondernemingen was Rijk Zwaan wederom de beste: "Onbetwist een Nederlandse onderneming van wereldformaat."

21,6 miljard
Zoals gewoonlijk werd ook dit jaar tijdens het Hortigala van het Jaar het nieuwe Hillenraad100-magazine gepubliceerd. Hierin is niet alleen te zien hoezeer de Top100-lijst is opgeschud, het bevat ook interviews met externe experts en het geeft een breed beeld van de internationale ontwikkeling van het Nederlandse tuinbouwcluster.

Tezamen zijn de beschreven ondernemingen goed voor een jaaromzet van 21,6 miljard euro, heel veel werkgelegenheid en vooral een enorme bijdrage aan een groene leefomgeving en veilig, gezond en smaakvol voedsel voor een wereld die vraagt om duurzame innovatie. 

JEM-id
JEM-id behaalde een 31e plaats en is daarmee 56 plaatsen gestegen ten opzichte van twee jaar geleden. Vorig jaar werd er een nieuwe editie geïntroduceerd, waarbij de top 40 van meest aantrekkelijke bedrijven voor young professionals onder de 40 jaar werden gerankt. JEM-id behaalde hierbij de hoogst mogelijke nominatie met 3 sterren en mocht zich toen een van de meest aantrekkelijke bedrijven in de tuinbouwsector voor young professionals noemen.

Martijn van Andel, mede-oprichter van JEM-id, vertelt: “Van 87 naar 31 is niet vaak vertoond, hier zijn we dan ook super trots op. Heel gaaf dat we sectorbreed zo relevant kunnen zijn en zoiets met het hele team voor elkaar hebben gekregen.”.

Fotocredits: Hillenraad100

Voor meer informatie:
Hillenraad100
www.hillenraad100.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.