Black Tulip Flower over groeiende mondiale afzet

Stiekem de grootste Keniaanse rozenkweker

Het doel van de Black Tulip Group is om zoveel mogelijk landen in de wereld van haar bloemen te voorzien. Met de recente overname van Batian farms en zijn marketingafdeling Upendo afgelopen juni, en ook door de samenwerking met Fontana Flowers, is die ambitie weer een stapje dichterbij gekomen. "Met deze overnames en strategische partnerships kunnen we samen aan meer landen een breed assortiment snijbloemen en greens uit Kenia leveren", vertelt Mohan Choudhery van Black Tulip Group. We spraken de ondernemers op de FlowersExpo in Moskou, Rusland, alwaar de drie bedrijven voor het eerst samen exposeerden.


Mughal Arfhan van Fontana, Tatjana Patil van Upendo en Mohan Choudhery van Black Tulip Group op de FlowersExpo in Moskou.

Grootste importeur in het Midden-Oosten
Van oorsprong is Black Tulip een Arabisch bedrijf dat snijbloemen en boeketvullers naar het Midden-Oosten importeerde. Het bedrijf werd in 1990 opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers en distributeurs van bloemen en bloemenproducten in het Midden-Oosten. Om er zeker van te kunnen zijn dat de bloemen van goede kwaliteit zijn en om de levering te garanderen, is Black Tulip Group begonnen met acquisities in Kenia. Op hun negen kwekerijen wordt een breed assortiment snijbloemen en boeketvullers geteeld, op een areaal van iets meer dan 250 ha. De kwekerijen liggen op verschillende hoogtes, variërend van 1.800 tot 2.400 meter boven zeeniveau.

Samenwerking met Fontana
Door de jaren heen breidde men niet alleen hun aanwezigheid uit in het Midden-Oosten, maar ook in andere landen, en ook zocht de kweker bovendien steeds meer de samenwerking met andere Keniaanse kwekerijen die al actief waren en bekend zijn in een andere markten. Zo werd enkele jaren geleden een samenwerking gestart met Fontana Farms. Deze kweker beschikt over vier vestigingen die gelegen zijn op hoogtes van 2.300 tot 2.600 meter boven zeeniveau. Het rozenareaal van deze kweker is ruim 140 hectare en men teelt primair voor de Europese markt. Het product gaat in overgrote meerderheid naar Amsterdam. Ze kweken meer dan 100 soorten rozen, waaronder enkele exclusieve rassen.

Toenemende wereldwijde aanwezigheid
Black Tulip Group nam begin dit jaar Batian Farm en zijn marketingtak Upendo over. Op de kwekerij worden alstroemeria, florinca, anjers, tuinrozen en geurende rozen gekweekt op 35 ha, op een hoogte van 2.450 meter. Volgens Choudhery stelt de toevoeging van deze kwekerij Blak Tulip in staat om nog verder uit te breiden, omdat Upendo sterk is in Rusland, Europa en China.

Al met al omvat het totale productie areaal van Black Tulip Group meer dan 250 ha in Kenia. Samen met hun partners Fontana is dit zelfs meer dan 350 hectare, wat hen tot de grootste leverancier van snijbloemen uit Kenia maakt. Dit maakt het mogelijk om verschillende soorten snijbloemen en greens vanaf één plaats naar alle delen van de wereld te verschepen.

Plannen voor de toekomst
"Black Tulip is voornemens uit te breiden, als de verschillende markten waarop wij exporteren dat toelaten. De snijbloemenhandel is dynamisch en kan snel veranderen met het oog op de vraag van markten en het aanbod uit verschillende regio's van de wereld. We moeten gelijke tred houden met de eisen en behoeften van de markt", besluit Mohan.

IFTF
Het team van Black Tulip Group zal ook aanwezig zijn op de IFTF, die van 6 t/m 8 november plaats zal vinden in Vijfhuizen (stand B2.27).

Voor meer informatie:
Black Tulip Group
Mohan Choudhery
Mobile : (+254) 722 825429
E.Mail: m.choudhery@btfgroup.com 
www.btfgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.