Maak kennis met tropisch groen uit Sri Lanka

Decoratief groen wordt door Tropiflora in Sri Lanka geteeld. Het bedrijf, dat in de jaren 80 is opgericht, is een dochteronderneming van de het Zwitserse Agrotropic Group. Tropiflora heeft 180 medewerkers in dienst op drie bedrijven, met een totale oppervlakte van 25 hectare. De drie bedrijven zijn gelegen in Daulagala in de Centrale Hooglanden, en in Dodangaslanda en Attanagalla in de Noordwestelijke Provincie. “Door het tropische klimaat kan Tropiflora jaarrond een veelzijdig assortiment telen. Om om te kunnen gaan met de uitdagende klimaatomstandigheden hebben we een sterke infrastructuur, met reservoir, nortonpijpen, gegraven waterputten, druppelirrigatie, compostproductie, schaduwnetten, koelruimten en koelvrachtwagens gecreëerd."

Opnieuw prijs voor 'Best Exporter'
Tropiflora Sri Lanka exporteert op dit moment naar 13 landen in Europa, het Midden Oosten, het Verre Oosten en van het VK naar Japan. Dit heeft er onlangs voor gezorgd dat ze voor de tweede maal op rij de prijs voor Best Exporter in the Floriculture Sector hebben ontvangen van de Sri Lanka Export Development board.

Livistona rotundifolia bij Lena Farm

Sociale en ecologische duurzaamheid
“Onze missie is om decoratief groen te telen en te exporteren met speciale aandacht voor sociale en ecologische duurzaamheid", vertelt Matthias Haudenschild van Agrotropic Switzerland . “Dit wordt gegarandeerd door veeleisende certificeringsprogramma's, zoals Fairtrade (sinds 2004) en GlobalGAP. Ons IPM-programma is gebaseerd op het gebruik van natuurlijke plantenbeschermingsmiddelen, zoals neemzaden, knoflookextract, zepen en olies. Daarom zijn onze producten vrij van residuen zoals acefaat en neonicotinoïde en voldoen ze aan de eisen van de supermarkten. Ons oogst- en verpakkingsproces zorgt ervoor dat onze producten zelfs slagen voor strenge grensinspecties, zoals die bijvoorbeeld in Japan worden uitgevoerd."

Monstera deliciosa bij Lena Farm

 

Voor meer informatie:
Tropiflora
+41 44 818 78 45
info@tropi-flora.com 
www.tropi-flora.com

 

Agrotropic AG
Matthias Haudenschild
matthias.haudenschild@agrotropic.ch 
www.agrotropic.ch  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.