Ammerlaan TGI

Onderscheiden op assortiment én productie

Tholen - Ammerlaan TGI onderscheidt zich op twee verschillende manieren van de concurrentie, te weten op assortiment en op productie. Om dat niet alleen te vertellen maar ook daadwerkelijk te laten zien, opent men in de week van de Trade Fair (4-8 november) voor de vierde maal de deuren voor klanten en andere geïnteresseerden.


Team verkoop, met vlnr Dennis Smits, Ellen van Deelen en Hendrik Jan Huisman

Want Ammerlaan TGI het is een bedrijf – zoals dat eigenlijk voor heel veel bedrijven geldt natuurlijk – waar je een keer een rondleiding gehad moet hebben. Je waant je in de tropen en dat is precies de bedoeling. “Menno, verantwoordelijk voor de inkoop, (red) gaat 2 tot 3 keer per jaar naar Costa Rica om nieuwe soorten te scouten en om het assortiment zo interessant mogelijk te maken voor onze klanten. We proberen altijd wel weer wat nieuws te hebben”, vertelt verkoop manager Dennis Smits.

Het verkoopteam, bestaand uit Hendrik Jan Huisman, Ellen van Deelen en Dennis Smits, speelt ook een grote in de samenstelling van dit assortiment. Ze willen als handelskwekerij dan ook een extra uitgebreid assortiment hebben. Zij zijn de oren en ogen van het bedrijf in de markt en hun terugkoppeling aangaande het introduceren van noviteiten of eventueel afbouwen legt veel gewicht in de schaal. “We hebben planten van 6 maanden oud t/m bomen van 20 jaar oud”, vervolgt Dennis. “We willen dat mensen komen kijken want hoewel het allemaal online op alle mogelijke manieren te zien is, verkopen wij een belevenis die nog een extra dimensie krijgt door een kijkje op onze tuin te komen nemen. Dat gaat niet door een computerscherm.”

Iedereen profiteert van aardwarmte TGI
De tweede pijler is uiteraard het aardwarmteproject. In 2010 was de kweker een van de eersten die zijn nek uitstak en het, ondanks de nodige tegenslagen, voor elkaar kreeg de energievraag volledig in te vullen met warm water uit de bodem. Bovendien zijn in totaal 19 appartementen complexen met in totaal 543 woningen, 23 andere tuinbouwbedrijven uit de omgeving met een gezamenlijk teeltoppervlakte van 72.5 hectare, een school en tot slot ook een sportcomplexen volledig van warmte voorzien. “Helemaal CO2 vrij zijn we niet, met enige regelmaat komen er immers containers vol stammetje en uitgangsmateriaal uit Costa Rica onze kant op. Maar de aardwarmte compenseert zonder meer de CO2 die de boot, alle vrachtverkeer van en naar onze kwekerij én alle distributie naar al onze klanten gezamenlijk uitstoot.”

Naast het open huis is Ammerlaan uiteraard ook aanwezig op de Trade Fair zelf, op stand nr. 25.2.

Voor meer informatie:
Ammerlaan TGI
Dennis Smits
Nootdorpseweg 15
2641 BK Pijnacker
T: 015 - 361 5544
F: 015 - 361 5540
E: dennis@ammerlaan-tgi.nl
www.ammerlaan-tgi.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.