Arendcactus timmert aan de weg

Operatie binnen een paar jaar meer dan verdubbeld

Tholen - De afgelopen paar jaar heeft Arendcactus een flinke groei doorgemaakt. Eind 2017 nam de kweker, gevestigd aan de Lelieweg in Bleiswijk, de cactusteelt van Gebr. v.d. Burg uit Stompwijk over. Vervolgens werd een tweede teeltlocatie aangetrokken, een ruim 2 ha grote kas om de hoek aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs. Daar wordt nu een ruim assortiment planten in de potmaten 12 en 15 centimeter geteeld, terwijl in Bleiswijk eigen opkweek, stekproductie en beworteling plaatsvindt, voor eigen productie én klanten.


Hans, Laura, Sam en Annemiek

Arendcactus is een echt familiebedrijf. Zo’n 60 jaar geleden begon Leo van der Arend een tomatenkwekerij in Berkel en Rodenrijs. In de jaren negentig werd geleidelijk overgeschakeld op de vermeerdering en opkweek van cactussen en succulenten en ondertussen stapten de jongere generaties in. De kwekerij wordt nu geleid door zoon Hans en zijn vrouw Annemiek. Sinds 2016 doen zij dat bovendien samen met hun kinderen Sam en Laura.

Op 4,5 hectare worden op jaarbasis meer dan 7 miljoen cactussen/succulenten geproduceerd, in ruim 100 verschillende soorten. Dat gebeurt op zo duurzaam mogelijke wijze: met een volledig gesloten watersysteem, zoveel mogelijk gebruik makend van groene energie (er wordt o.a. gebruik gemaakt van restwarmte en eigen zonnepanelen), en waar mogelijk met gebruik van biologische gewasbescherming. Daarnaast biedt de kweker enkele arbeidsplaatsen aan mensen die om wat voor reden dan ook lang uit de running geweest zijn en moeilijk aan de slag komen.

Het jongste nieuwtje is dat dit alles nu ook online te lezen is. Het was tijd voor een (nieuwe) website, vertelt Laura, en tegenwoordig is een beetje online vindbaarheid onmisbaar. Voor het aanbod en meer informatie over de kwekerij gaat u dus naar www.arendcactus.nl

Voor meer informatie:
Arendcactus
Lelieweg 4
2665 ML Bleiswijk
E: info@arendcactus.nl
www.arendcactus.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven