Virgin Farms op bezoek bij Florícola Ecoroses

Zo zorgt de Ecuadoraanse kweker voor een toproos

Virgin Farms bezocht één van hun leveranciers in Ecuador: Florícola Ecoroses, dat in de stad Machachi gevestigd is. Deze regio, die dicht bij majestueuze vulkanen zoals de Illiniza ligt, wordt omringd door prachtige rozenplantages.

De regio Machachi is een uitstekende regio om rozen te telen. De klimatologische omstandigheden en de lichtintensiteit zijn er optimaal, wat het een perfect ecosysteem maakt om bloemen in te telen.


Foto van de vulkaan Iliniza, gezien vanuit de ingang van het teeltbedrijf 

Virgin Farms is een familiebedrijf dat 33,3 hectare aan kassen bezit. Er werken 350 medewerkers, die er samen voor zorgen dat aan alle kwaliteitseisen wordt voldaan.De rondleiding begon met een rondje door de kassen, alwaar veel aandacht was voor de jojngste innovaties en noviteiten. Het bedrijf beheert bovendien het transport naar hun ruim 40 bestemmingen. 

Irrigatie
Het gietwater is afkomstig van de vulkaan Illiniza en wordt eerst nog behandeld met een ultrafiltratiesysteem voordat het voor de bloemen gebruikt wordt. Het irrigatiesysteem is volledig geautomatiseerd, zodat er geen ruimte is voor fouten.

Het bedrijf heeft een team met de naam 'Experience', dat een perfecte mix en een standaard formule voor de irrigatie garandeert. Als de oplossing eenmaal is bereid, wordt het naar de pre-mix tank gebracht, waar alle oplossingen worden gecombineerd tot één perfecte formule vol voedingsstoffen. Deze apparatuur garandeert dat er op vastgestelde tijden wordt geïrrigeerd. Wanneer er veel zonlicht is, neemt de apparatuur dit waar en past het automatisch een andere irrigatiestrategie toe.


Een 100% geautomatiseerd irrigatiesysteem en water vol meststoffen. Elke kas krijgt een exclusief voedingsrecept dat bij hun behoeften past.

Premium locatie: De evenaar
Door de geografische locatie en hoogteligging van EcoRoses is de productiecyclus van de rozen 30% langzamer. Hierdoor worden rozen met langere en dikkere stelen, meer intense kleuren en grotere bloemen geproduceerd. 

Na de oogst
Veel Ecuadoraanse telers hebben geïnvesteerd in technologieën om de kwaliteit van de rozen na de oogst te garanderen. Bij Floricola is een elektrostatisch sprinklersysteem geïnstalleerd, waarmee het gebruik van chemische gewasbescherming tijdens de teelt wordt teruggedrongen. Hierna gaan de bloemen langs ultraviolette lampen met een schimmelwerend effect. Al deze processen verlengen het vaasleven van de rozen.Koude keten
De koude keten is essentieel voor het behoud van de bloemen. In de koeling wordt de temperatuur constant op 2 °C gehouden. Het bevat apparatuur zoals aerocides, wat schimmels of bacteriën uit de lucht haalt. Ook bevat het apparatuur dat ethyleen verwijdert, dit is een hormoon dat geproduceerd wordt door rozen en dat ervoor zorgt dat bloemen verwelken. 

De rozen moeten ongeveer zeven uur in de koeler blijven nadat ze geoogst zijn. a te zijn gebost worden ze in koelwagens vervoerd naar de bedrijven die ze naar hun eindbestemmingen vervoeren.

Hoewel een roos breekbaar kan lijken, is het het ook een zeer sterke bloem. Zo duurt het ongeveer tien dagen voordat rozen in Siberië aankomen, en hebben ze dan nog een vaasleven van ongeveer tien dagen.


Rozen van Virgin Farms in de koeling, klaar om geëxporteerd te worden. Hormonen worden verwijderd door middel van een complex koel- en luchtfiltratiesysteem.

Verbeteren
EcoRoses gebruikt een software met de naam Unosof, waarmee ze allerlei metingen uit kunnen voeren en prognoses kunnen opstellen. Door middel van deze software kunnen de technici alles in kaart brengen wat er op het bedrijf gebeurt. 

Deze software biedt ook informatie over de inventaris en slaat op hoe vaak bijvoorbeeld schimmels en andere problemen voorkomen.
Voor meer informatie:
Virgin Farms
1-888-548-ROSE (7673)
www.virginfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven