open dag Benary & Schneider youngplants bij kwekerij Aarninkhof

50 violenkwekers geënthousiasmeerd voor nieuw assortiment

Afgelopen donderdag organiseerden Benary en Schneider youngplants een bijeenkomst voor violen kwekers op de kwekerij van Gerrit Aarninkhof in Denekamp. Ruim 50 kwekers, waaronder ook enkele Duitse vakgenoten, waren present.

Naast de nieuwste introducties van Benary waren op de trials maar liefst 20 verschillende series van zeven verschillende veredelaars te bewonderen, zowel van het V. wittrockiana als V. cornuta type. Aarninkhof heeft erop toegezien dat de teeltomstandigheden voor alle planten identiek waren en ook zijn alle planten met dezelfde mest- en remstoffen behandeld. Daardoor kregen zowel de kwekers als de veredelaar en Schneider de kans verschillende varieteiten van verschillende veredelaars naast elkaar te leggen.

De planten waren gerangschikt op kleur, waardoor het nog makkelijk was verschillen in groei en bloei waar te nemen.

Een van de meest interessante nieuwkomers was naar eigen zeggen de vernieuwde Viola wittr. Inspire+ Yellow Blotch. Deze zou nog sterker zijn dan zijn voorganger en zijn bloemen nog kleurrijker, waardoor het een echte eye-catcher is in het schap.

Tijdens de middag werd een presentatie gegeven door Martijn Gevers, senior consultant bij Delphy, aangaande de nieuwste inzichten en regelgeving m.b.t. het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

De dag werd afgesloten met een barbecue.

Schneider heeft de Viola wittrockiana Inspire+ en Inspire DeluXXe series van Benary al vele jaren in het assortiment. Per 2019 worden deze echter ook onder de originele namen op de markt aangeboden, zo zijn de veredelaar en jonge plantenkweker overeen gekomen. Daarnaast is zoals vanouds uiteraard een breed assortiment van derden beschikbaar.

Voor meer informatie:
Schneider Youngplants
E: info@schneiderbv.nl
www.schneiderbv.nl
 
 
 
 
Ernst Benary Samenzucht GmbH
info@benary.de
www.benary.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.