uitpakkers & veredelaars bijeen in Rijnsburg

Beetje meer aandacht voor de Afrikaanse roos graag

Tholen - Op initiatief van Flower Business Support kwamen gisteren een handjevol veredelaars en uitpakkers bijeen in de Plantekas in Rijnsburg. Er wordt door de veiling, het Bloemenbureau (BBH) of enige andere partij te weinig product-specifieke promotie gemaakt, zo menen de initiatiefnemers, en vandaar dat de vier handlers - Fresco Flowers, Kneppers Rozen, Flower Business Support en Rose Handling Services - de handen ineen hadden geslagen om 'hun' kwekers en veredelaars wat extra promotie te bezorgen.

Guido Zwart, Bob Andersen en Peter Noort van Elgon Collection; Micheal de Geus van Select Breeding; Göran Basjes en Ad Volkering van Kordes Roses; Arnoud Bolten van George Delbard.

Klik hier voor een fotoreportage

Na de klok wist een flink aantal handelaren, exporteurs en lijnrijders de weg naar de het bescheiden beursje te vinden, en over de opkomst was men dan ook goed te spreken.

De meet & greet is tot stand gekomen in reactie op een gemis aan promotie voor de Afrikaanse roos. De (voornamelijk) heren uitpakkers zouden willen pleiten voor wat meer initiatief vanuit de veiling en het BBH. "We betalen voor promotie, maar moeten deze ruimte (die verder leegstaat) huren. Van enige medewerking is geen sprake, maar zouden we daarentegen hier een uurtje langer willen blijven, dan kunnen we extra huur betalen. Dat moet toch anders kunnen", aldus één van de initiatiefnemers.

Maar, wordt er gelijk aan toegevoegd, zo is er ook altijd wel wat te zeuren. De sfeer was goed, de koffie was lekker en de hapjes en snackjes goed verzorgd - een kleinschalig maar goed verzorgde beurs kortom, klik hier voor een foto-impressie.

Deelnemende uitpakkers en veredelaars waren Interplant Roses, Kreative Roses, Mount ELgon, Fresco Flowers, Dümmen Orange, Continental Breeding, Flower Business Support, Knepp Rozen, Jan Spek Rozen, Rosen Tantau, Georges Delbard, United Selections, en Royal De Ruiter.

NB. Bent u in de buurt dan kunt u nu nog even langs komen, de presentatie is tot 12:30 geopend.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven