Sfeerfotoverslag dag 1

Is de pot met goud al gevonden op GrootGroenPlus in Zundert?

Tholen - Of de pot met goud gisteren al gevonden is in Zundert, dat weten wij niet. Dat er vanuit de boomkwekerswereld heel wat telers, toeleveranciers en bezoekers naar Zundert waren gekomen om te 'bomen over bomen' (beter goed gejat, dan slecht bedacht) wel. En ook de prijswinnaars zijn na dag 1 van Europa's grootste boomkwekersvakbeurs bekend.


De familie Roelands bijna compleet, van links naar rechts: Marina, Rowy, Geert, Miet en Frank. In '74 begon Geert met de kwekerij en stond met trots, samen met de familie, op de beurs.

Bekijk hier een fotosfeerverslag van dag 1.


Marco Braspenning, Marjan Peeters en Elles Tax van Boomkwekerij P. Braspenning

Prijswinnaars die een gouden medaille ontvangen voor het product dat zij bij de jury hebben aangedragen. Dit jaar was er goud voor Pyracantha coccinea ’Red Star’, Prunus lauroceracus ’Zsófi’ (Sofia) en Juniperus communis ’Lemon Carpet’ van respectievelijk de kwekers Hoogeveen Plants, Breederplants en Schrauwen-Moerings.

Naast medailles voor de winnende producten, overigens werden er ook zeven zilveren en een bronzen medaille uitgereikt, kregen ook diverse standhouders een prijs. De beste groene stand was dit jaar van Van der Peijl Tuinplanten, Agro de Arend ging er als toeleverancier met de beste toeleveranciersstand. 

En dan nog een prijs voor de boom die dit jaar massaal de grond in ging tijdens de Boomfeestdag 2019. Dit was dit jaar de Amelanchier lamarckii van Boomkwekerij Dams. 


Gerard van Tuijl, Cor van der Zwan en Willem Vermeer van Van Tuijl. Er was extra aandacht voor hun Eco Click Tray, vertelde Gerard.

Vanochtend ging de beurs, het is dit jaar de 29e editie, om 9 uur weer open en gaan de deuren om 18 uur weer dicht. Datzelfde geldt voor de vrijdag, de laatste beursdag. Alle tijd dus om nog een kijkje te nemen, op zoek te gaan naar de pot met goud of om een broodje hamburger of pulled pork te eten. In dat laatste geval is ons advies wel om een goedgevulde portemonnee mee te nemen, want de prijzen logen er niet om. 


Het plantenpaspoort is voor de boomkwekerij natuurlijk een belangrijk iets en daar speelde Sacha de Jonge van Garfilabel op in door met zijn printers, die een speciale software update hebben gehad, op de beurs te staan. Met de update kunnen telers nu ook het plantenpaspoort printen.

Voor meer informatie:
GrootGroenPlus
www.grootgroenplus.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.