"Rond 16.00 stonden de mensen hier gewoon in de rij"

Gratis bloemenvaasjes voor bezoekers Fleuramour in Alden Biesen

Van 27 tot en met 30 september was tijdens de internationale bloemententoonstelling Fleuramour in Alden Biesen een imposante creatie te bewonderen van duizenden gerecyclede petflesjes en ruim 30.000 anthuriums en zomerbloemen. Elk flesje is een arrangement waar meerdere bloemen in staan. Op maandagmiddag 30 september – de laatste middag van de bloemenshow – konden bezoekers deze arrangementen vanaf 15.00 uur gratis ophalen in de kerk.

De ochtend na deze actie laat Frank Timmerman, samen met Peter Boeijkens de bloemkunstenaars bij dit project, weten dat nagenoeg alle flesjes weg zijn en dat sowieso alle bloemen een tweede bestemming hebben gekregen onder meer in bejaardentehuizen. "Op maandagmiddag rond 16.00 stonden de mensen hier gewoon in de rij en ik heb, na een oproep op de nationale radio, zelfs reserveringen gemaakt voor mensen die van ver kwamen."

Bloemkunstenaars Frank Timmerman en Peter Boeijkens wilden meer doen dan een mooi plaatje creëren en gebruikten materialen die hergebruikt kunnen worden. "Door petflessen te hergebruiken in de opstelling van het bloemenontwerp is de creatie een levend voorbeeld van recycling. En om de daad bij het woord te voegen krijgen de gebruikte bloemen dus een tweede leven na het event."

Door de bloemen te schenken aan liefhebbers laten bloemencollectieven Anthurium Info en Summerflowers zien dat het thema hen aan het hart gaat en wat de lange sierwaarde is van de anthuriums zomerbloemen. "Na maandag staan de bloemen gerust nog een week mooi en de anthuriums, die kunnen rustig nog wel twee weken mooi staan. Alle bloemen zijn namelijk vorige week maandag geplukt en dinsdag in België afgeleverd voor het kunststukje.

De overgebleven flesjes worden bij een volgend project hergebruikt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven