Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duits rapport om van te leren

Dertien jaar en nog geen aardwarmte

Tholen - "Nicht das erste Tiefengeothermieprojekt mit fehlender Akzeptanz innerhalb der Bevölkerung", zo valt te lezen in een Duits rapport over het mislukken van een geothermieproject in de Duitse plaats Puchheim in Beieren.

In 2006 werden de eerste plannen openbaar, maar na 13 jaar trokken omwonenden aan het langste eind. Niet voor het eerst dus, maar wat kunnen ondernemers met boorplannen ervan leren?

Dat het zaak is om met goed onderbouwde antwoorden te komen op de vragen van de bevolking (onder meer over de natuurlijke hoge grondwaterstand in het gebied, een uitdaging voor aardwarmteboring) en bovendien de bevolking op tijd te betrekken bij een project. Een blik op de chronologie in het rapport leert dat de bevolking pas in 2016, tien jaar na de start, geraadpleegd werd. Toen vervolgens aardbevingen begonnen plaats te vinden, was het hek van de dam. 

Lees het complete rapport, gemaakt in opdracht van Geothermie-Allianz Bayern, hier.