Energiekosten reduceren door winstmaximalisatie WKK-centrale

Een WKK kan dankzij een slimme verbinding met het elektriciteitsnet een lucratieve investering worden. In onderstaande video legt David Schellingerhout van Glen Avon Growers in Yorkshire uit hoe hij met zijn WKK het afgelopen decennium meer dan € 330.000 hebben verdiend.

Glen Avon Growers kocht de WKK zo'n 20 jaar geleden. In 2011zijn ze met Flexitricity in zee gegaan, die ervoor zorgt dat de flexibele capaciteit van de WKK-centrale aan het elektriciteitsnet kan worden geleverd.

“Van begin maart tot eind oktober hebben we één motor nodig die 12 uur per dag, zeven dagen per week draait voor de productie van CO2. Buiten die maanden om en met de tweede motor die we, afgezien van de maanden januari en februari, niet langer voor warmte nodig hadden, was er een mogelijkheid om de inkomsten uit die motoren te genereren."

Het bedrijf produceert 8 hectare komkommers en 8 hectare tomaten. "Ongeveer een derde van onze kosten bestaat uit energiekosten, dus daar besteden we veel aandacht aan", zegt Schellingerhout. “Alles wat we kunnen doen om onze energiekosten laag te houden, zullen we onderzoeken. Onze klanten willen de goedkoopste producten. Hoewel Britse productie een pré is, moeten we qua prijs ook concurrerend zijn."

Voor meer informatie:

Flexitricity
+44 (0)131 221 8100 
info@flexitricity.com
www.flexitricity.com

Glen Avon Growers
http://growcoltd.co.uk/members/glen-avon-growers-ltd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven