Aanmeldingen open

Luchtcirculatie en gestuurde ventilatie centraal tijdens seminar

Tholen โ€“ Onder een gesloten scherm kun je het klimaat in de kas optimaal sturen. Hoe krijg je de temperatuur en luchtvochtigheid op het gewenste niveau? Luchtcirculatie en gestuurde ventilatie is daarop het antwoord. Hoe dat precies werkt, staat centraal tijdens het seminar dat Van der Ende Groep begin oktober organiseert.

1 oktober en 8 oktober
Op dinsdagavond 1 oktober kunnen de bloemen- en plantenkwekers zich hierover uitgebreid laten informeren en een week later, op 8 oktober, is het de beurt aan de groententelers.

Sprekers
Peter van Weel, medeauteur van het boek Het Nieuwe Telen, tot voor kort 40 jaar werkzaam bij de WUR,  trapt beide avonden af. Hij zal ingaan op de oorzaken van temperatuurverschillen in de kas en de relatie tussen verdamping en luchtbeweging. Waar moet je op letten als je gestuurd gaat ventileren, en โ€“ niet onbelangrijk โ€“ wat is het effect op het energieverbruik?

Rob van Hulzen is binnen Van der Ende Groep de specialist als het gaat om tuinbouwventilatoren. Hij zal de werking van de Airmix uitlichten. Kevin Kuyvenhoven van A1 Tuinbouwtechniek zal vervolgens vertellen wat de installatie betekent voor het scherm en Tom Marcus van Stolze gaat in op de betekenis van een dergelijk systeem voor het bedrijf.

Voorzitter Rob Veenman is vervolgens aan zet om diverse kwekers te bevragen naar hun ervaringen met het modulaire systeem.

De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Inschrijven
Inschrijven is kosteloos en kan via deze link.

Wanneer
Dinsdag 1 oktober (sierteelt) van 19.00-22.00 uur
Dinsdag 8 oktober (groenten) van 19.00-22.00 uur

Waar
Van der Ende Groep, Aartsdijkweg 23, Maasdijk

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
Aartsdijkweg 23
2676 LE Maasdijk
+31 (0)174 51 50 50
sales@vanderendegroep.nl
www.vanderendegroep.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.