Nieuwkomer Succulents Unlimited:

"Iedere nieuwe verkoop of nieuwe klant voelt als een kick"

Tholen - De succulentenbusiness is Menno en Lidy van der Straten niet vreemd. Ze werkten bij verschillende werkgevers voordat ze vorig jaar besloten een eigen bedrijf op te zetten. Op 1 juni 2018 was Succulents Unlimited een feit. Inmiddels leveren ze aan de VS en Canada en ook Australië, Zuid-Afrika en Japan kunnen rekenen op de succulenten en groene planten van de nieuwkomer op de markt. En voor de toekomst liggen er nog genoeg plannen. “Wij verwachten de komende 2 jaar nog een stuk van de groei in succulenten en groene planten mee te kunnen pakken”, vertelt Menno.

Stekken uit Kenia
Menno en Lidy sprongen in op de vraag van de Keniaanse kwekerij Lathyflora dat de afzet van hun stekken van succulenten en groene planten wilden uitbreiden naar de Amerikaanse en Canadese markt. “In combinatie met onze wens om voor onszelf te beginnen, is het idee ontstaan om Succulents Unlimited op te richten.”

Menno en Lidy besteedden afgelopen jaar veel tijd en aandacht aan exposure. En dus vonden we hen op verschillende beurzen als TPIE, IPM Essen en hier op Cultivate.

Groeiende klantenkring
De twee zijn naar eigen zeggen met niets begonnen, maar het gaat de goede kant op. “We zitten nog echt in de opbouwfase. Iedere nieuwe verkoop of nieuwe klant voelt als een kick. We zien onze klantenkring uitbreiden en de verkoop langzaamaan groeien”, vertelt Menno. “Klanten willen toch eerst een seizoen je uitgangsmateriaal testen, voordat ze zich willen committeren aan bestellingen voor de lange termijn.

Onderscheidende soorten
Zowel qua succulenten als groene planten biedt Succulents Unlimited een uitgebreid assortiment. “De categorie groene planten bestaat uit onder meer uit peperomia, chlorophytum, hoya, hedera, en grassen. Bij succulenten kun je denken aan soorten als aloë, echeveria, crassula, haworthia, gasteria, etc. Het populairst zijn de variëteiten uit het veredelingsprogramma van Amigo Plants uit Heerhugowaard die wij exclusief verkopen in de VS en Canada. Het gaat dan om variëteiten als de Echeveria Preta, Echeveria Marrom en de Echeveria Red Sky. Allemaal soortjes die onderscheidend zijn van het huidige aanbod in kleur, houdbaarheid en ziektegevoeligheid.”

Assortimentsuitbreiding
Hoe pak je dat aan als nieuwkomer op de markt? “Wij geloven dat er ruimte is voor een klein bedrijfje als de onze”, is Menno van mening. “Een bedrijf met een herkenbaar gezicht, korte lijntjes met de klanten, snelle communicatie, oplossingsgericht en persoonlijk.” En aan nieuwe plannen geen gebrek. “Assortimentsuitbreiding staat sowieso op de planning”, verklappen ze. “De komende twee jaar gaan we een aantal productgroepen toevoegen en/of uitbreiden aan ons assortiment. Een daarvan is de groep bloeiende kamerplanten zoals schlumbergera, euphorbia milli en kalanchoe.”

Voor meer informatie:

Succulents Unlimited BV
Menno van der Straten
menno@succulentsunlimited.com
Lidy van der Straten
lidy@succulentsunlimited.com
www.succulentsunlimited.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.