Noorse blauwebessenverpakking bekroond

De nieuwe slimme verpakkingsoplossing voor blauwe bessen van het Noorse BAMA Packaging werd dit jaar bekroond met de Scandinavische ScanStar-award. De nieuwe papieren verpakking werd ontwikkeld om het gebruik van plastic verpakkingsmaterialen te verminderen. “De ontwikkeling van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen gaat snel. We zijn er trots op dat we de ScanStar-award in ontvangst mogen nemen en zullen onze inzet voor duurzaamheid en het klimaat voortzetten,” vertelt Øyvind Briså van Bama Packaging. De verpakking reduceert het gebruik van plastic met bijna 170 ton per jaar, een reductie in CO2-uitstoot van 48 procent. Daarnaast is de vorm van de verpakking zo ontworpen dat een optimale vullingsgraad van de vrachtwagens wordt gerealiseerd. Daarmee steekt de verpakking qua duurzaamheid zeer gunstig af tegen de gewoonlijk gebruikte plastic bekers.

Verpakking van groenten en fruit blijft nodig om uitdroging en voedselverspilling te voorkomen. Maar deze nieuwe verpakking, die gemaakt is van vezels uit Scandinavische bossen en die ontwikkeld is in Noorwegen, reduceert de belasting voor het milieu tot een minimum.

BAMA Packaging werd in 2019 opgericht door het Noorse BAMA Gruppen en Moltzau Packaging om te werken aan innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.