Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Etiket Captor SC in lelieplantgoed uitgebreid

Eind juli heeft het Ctgb besloten om het etiket van Captor SC (captan 500 g/l) 10331 N voor bolbehandeling van lelies tegen schimmels uit te breiden met de mogelijkheid om tijdens de warmwaterbehandeling Captor SC toe te passen. 

Hiermee sluit het etiket van Captor SC aan op de huidige praktijk, waarbij een warmwaterbehandeling van lelieplantgoed tegen o.a. wortellesieaaltjes tegelijkertijd plaatsvindt met een bolontsmetting tegen schimmels. Onderstaand het nieuwe W8 etiket van Captor SC voor het gebruik in lelieplantgoed.

1 complex van Fusarium spp., Penicillium spp. en Rhizoctonia spp.

De toelating van Captor SC voor het gebruik als dompelbehandeling in tulp, gladiool, narcis, hyacint, iris, krokus en anemoon blijft ongewijzigd.

Captor SC met het huidige W7 etiket mag vanaf nu ook in lelies tijdens de warmwaterbehandeling van lelieplantgoed gebruikt worden. Het is niet nodig om het etiket over te plakken.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Crop Manager Jesper Tas via 06-40050369 of jesper.tas@upl-ltd.com.

Publicatiedatum: