Bosman Van Zaal vertelt het verhaal achter de Naivasha Horticultural Fair

Nederlandse toeleveranciers maken zich op voor Naivasha Horticultural Fair

De Naivasha Horticultural Fair is één van de grootste tuinbouwbeurzen van Afrika en wordt jaarlijks gehouden in september in Naivasha, Kenia. Dit jaar wordt de beurs op 20 en 21 september gehouden. Bosman Van Zaal neemt al jaren deel aan de beurs en vertelt over de markt.

De NH Fair is opgericht door enkele vrienden, die onder het genot van een biertje besloten dat de professionele kant van de agrarische sector positief in de picture gezet moest worden. De kosten van deelname worden laag gehouden, zodat ook kleine boeren en tuinders uit Kenia hun product en kennis tentoon kunnen stellen. Daarnaast is ook iedereen welkom op de beurs. Hierdoor en doordat de beurs buiten plaatsvindt, met in het midden een groot eetgedeelte en livemuziek, heeft de beurs een gemoedelijk karakter. Veel families en scholen gaan zelfs naar de beurs als dagje uit.

Alle opbrengsten gaan naar NHTrust, het fonds van de beurs, die lokale goede doelen steunt, voornamelijk gericht op kinderen. Zo steunt de beurs bijvoorbeeld de Naivasha Children's Shelter en het Rotary Safe House van Rotary Naivasha.


Chris Alphenaar tijdens Rotary Rainbow Rally Naivasha

Een echte ons-kent-ons beurs
Als één van de grootste beurzen in Afrika, gevestigd in hét tuinbouwgebied van Kenia, is Bosman Van Zaal van mening dat zij als deelnemer niet mag ontbreken. Tijdens de beurs is General Manager Chris Alphenaar de (Bos)man. "Maar het is Richard McGonnel die de grote man is achter dit event, hij is ook degene die de goede doelen beheert. Hij doet goed werk betreft kinderen die geen ouders hebben of verbannen zijn, in samenwerking met Rotary Naivasha”, aldus Chris. “NH Fair is een echte ons-kent-ons beurs. En de telers die langskomen zijn uit de omgeving. Meestal komen zij met het hele gezin voor een dagje uit. Dat maakt het een zeer gemoedelijke beurs. Het aardige met deze beurs is ook dat de Nederlandse Ambassade vertegenwoordigd is en altijd iets organiseert in de avonduren.”


De man met de baard op de foto is de voormalig General Manager van Bosman Kenya

Als partners van Bosman Van Zaal zijn ook Hoogendoorn en Svensson vertegenwoordigd op de stand. "Philip Immerzeel van Svensson is altijd aanwezig en zorgt voor het nodige entertainment in de stand, onder het genot van onze welbekende, verse koffie. Ook Hoogendoorn is altijd van de partij. Martin Helmich staat altijd klaar om de lokale media te woord te staan. Mede hierdoor zijn wij inmiddels een graag geziene gast op de beurs en hebben het zelf ook erg naar ons zin. Daarom doen wij regelmatig mee met de goede acties van partners van de beurs, zoals de Rotary Rainbow Rally. En uiteraard doen wij veel nieuwe contacten op en ontmoeten we klanten."

Bosman Kenya Team v.l.n.r.: Alice, Joseph (helaas recent overleden), Chris, Erenest, Tom, Samuel

De volgende HortiFair Naivasha vindt plaats op 20 en 21 september. 

Voor meer informatie: 
Bosman Van Zaal
Flower Business Park – Panda
PO box 1820, 20117
Naivasha, Kenia
T +254 707 000 308
office@bosmankenya.com 
www.bosmanvanzaal.com  

Chris Alphenaar (General Manager Kenya)
chris@bosmankenya.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven