11-13 september, Beijing

Toekomst sierteelt in Azië is focus World Ornamental Horticulture Summit

Hiroshi Sakata, directeur Sakata Seed Corporation en de Japan Home and Garden Association, zal op de World Ornamental Horticulture Summit in Beijing zijn licht laten schijnen op de markt voor siergewassen in Japan en de rest van de wereld. Het evenement wordt mede georganiseerd door de International Association of Horticultural Producers (AIPH) en duurt van 11 tot 13 september 2019, als onderdeel van het 71e AIPH jaarlijkse congres.

Japan heeft de op twee na grootste economie ter wereld en zijn sierteeltsector wordt door AIPH’s International Vision Project (IVP)  gecategoriseerd als een ‘volwassen'. Sociaal-economisch gezien wordt de hoofdstad van Japan, Tokio, beschouwd als een van de belangrijkste steden ter wereld. In het tweede IVP-rapport van AIPH, dat vorige week werd gepubliceerd en de toekomst van de wereldwijde sierteeltsector onder de loep neemt, behoort Tokio tot de 'nieuwe big spenders' en zal het dat het komende decennium ook blijven. Het laatste decennium is de waarde van de import en export van Japan gestaag toegenomen.

Alibaba
Lu Zhipeng, manager sierteelt- en tuinbouwproductensector van de Alibaba Group - 's werelds grootste online retailer - zal ook spreken. Hij zal inzicht proberen te geven in de groei van internetverkopen in de sierteelt; hoe online sales in de tuinbouw zich in de toekomst zal ontwikkelen; waar Chinese consumenten naar op zoek zijn; en wat de tuinbouw moet doen om aan de veranderende consumentenvraag te voldoen.

Joep Hendricks, auteur van verschillen International Vision Project papers (IVP) van AIPH, zal voorts ingaan op trends en indicatoren van de toekomstige teelt van- en vraag naar siergewassen tot 2030. Deze bevinden zijn opgenomen in het derde IVP-rapport. Dit rapport focust specifiek op de toekomst van de Chinese markt.

Naar verwachting zullen enkele honderden afgevaardigden de openingsceremonie van de World Ornamental Horticulture Summit op woensdag 11 september bijwonen, inclusief toonaangevende spelers uit de sector, influencers en besluitvormers. De officiële opening wordt gevolgd door de AIPH International Green City Conference getiteld 'Urban Greening for Clean and Healthy Cities'.

De boekingsdeadline voor de conferentie en het 71e AIPH jaarlijkse congres (9 - 14 september) sluit dinsdag 13 augustus. Registreer online op http://event.31huiyi.com/1675562720 om een ​​plaats te reserveren. Meer informatie over de top is beschikbaar op: http://aiph.org/aiph-events/71st-annual-congress-beijing/

De World Ornamental Horticulture Summit wordt mede georganiseerd door AIPH, de China Flower Association, de Beijing Flower Association, de National Forestry and Grassland Administration, China, China Council for Promotion of International Trade, de People's Government of Beijing Municipality, Bureau of Beijing International Horticultural Exhibition Coordination en de People's Government van Yanqing District Beijing.

De top wordt ondersteund door de National Afforestation Commission en het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken en gesponsord door Pera Event, Royal FloraHolland, Expo 2024 Łódź en Dümmen Orange. FloraCulture International is de mediapartner.

Voor meer informatie:
AIPH
www.aiph.org


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven