samenwerking Stars-Plant - Ceraco Bulbi

Italiaanse kwekers getrakteerd op dubbele lisianthus bloeiproef

Tholen - Samen met het Italiaanse handelsbedrijf Ceraco Bulbi heeft Stars-Plant een lisianthus-bloeiproef georganiseerd in Napels, Zuid-Italië. Doel van de proef was om lokale kwekers bekend te maken met het bestaande en nieuwe assortiment, en tevens om te zien hoe de verschillende variëteiten het doen onder de Mediterraanse zon.

Enkele veredelaars zorgde voor de zaden en Stars-Plant zorgde voor de opkweek en leverantie. Ceraco Bulbi is in de regio een grote importeur en exporteur van bollen en snijbloemen en kent er de kwekers. “Zij kennen er de weg en hebben een groot netwerk”, vertelt Gert-Jan Valstar. “Er zijn veel kwekers met lisianthus in het assortiment. Dat maakt het voor ons en onze veredelaars interessant te laten zien wat wij in huis hebben.”

E.e.a. werd georganiseerd in twee etappes. De eerste trials vonden plaats in week 28 met daarin de lisianthus groepen 1 en 2 (dat wil zeggen, de snellere soorten). De tweede trials lopen nu en bevatten de weer langzamere productgroepen 3 en 4.

Het is voor het eerst dat Star Plants een dergelijke samenwerking op touw zet, maar, als het aan Gert-Jan ligt, zeker niet de laatste. “De aanloop was goed, er waren veel kwekers en wat mij betreft organiseren we de trials volgend jaar opnieuw."

Voor meer informatie:
Stars-Plant
Maarten van Rossumweg 37
5307 HC Poederoijen
Gert-Jan Valstar
M: +31 (0) 6 47 32 32 39
www.stars-plant.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven