Puntjes op de i bij nieuwbouw Arcadia

Hoewel de eerste planten al in de kas staan, wordt er op en rond de nieuwe locatie van Arcadia aan de Hoefweg in De Lier nog volop gebouwd. Bart van Ruijven van Arcadia vertelt dat er nog veel moet gebeuren, maar dat dit voor de planten niets uit maakt. "Chrysanten hebben in deze tijd van het jaar niet veel nodig. We kunnen water geven, dat is het belangrijkste."


foto's: Stolze

De bouw verloopt soepel, men zou zelfs voorlopen op de planning. In week 28 is het eerste vak gepoot en in week 38 moet de hele kas vol staan. Tegen de tijd dat de kas helemaal vol staat, wordt ook de laatste hand gelegd aan de belichtingsinstallatie, een hybride oplossing met de nieuwste LED Toplighting Compact module van Signify.

Duurzaam ondernemen
Dit is de 3e locatie van Arcadia waar Stolze de installaties heeft gerealiseerd. Voor alle locaties is de elektro- en watertechnische installatie, groeilicht en Priva automatisering verzorgd. Er is één groot verschil ten opzichte van de eerdere nieuwbouwprojecten. Arcadia heeft gekozen om verschillende koppelingen tussen deze nieuwbouw en de naastgelegen locatie, welke in 2015 gebouwd is, te maken. Zo zijn de elektra- en gasaansluiting, het waterbassin, de Priva computer en de warmte opslag tank van beide locaties aan elkaar gekoppeld. Door middel van deze koppeling kan er veel energie bespaard worden. Energietechnisch is het één bedrijf, maar beide kunnen stand-alone draaien en zijn operationeel niet van elkaar afhankelijk.

Arcadia draagt op deze locatie ook weer zijn steentje bij voor het behoud van droge voeten in het Westland en doet mee aan het initiatief Rainlevelr. En hoewel het project van 4,7 hectare bijna af is, zit een volgende uitbreiding al in de pijpleiding. Als alles volgens plan verloopt, wordt deze locatie over 3 jaar uitgebreid naar 8,5 hectare.

Voor meer informatie:
Stolze
Bandijkweg 2
2676 LJ Maasdijk
T +31 174 513 779
info@stolze.nl
www.stolze.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven