Plantarium houdt het "klein"

In het kader van het thema “Green Fits All” laat Plantarium samen met haar deelnemers in de entreehal een pilot zien van compact wonen/recreëren in combinatie met natuurbeleving. “Klein” lijkt de nieuwe standaard voor ontwikkelingen bij stadsvernieuwing en plattelandsontwikkeling getuige de opkomst van onder andere ‘Tiny Houses’ en ‘Tiny Forests’.

Bij de ontwikkelingen op dit gebied is er veel aandacht voor duurzaamheid en speelt de circulaire gedachte een rol. Als bouwmateriaal wordt veelal gekozen voor hout. Groendaken, gevelbeplanting en siergewassen complementeren de natuurlijke uitstraling.

Ecologische route
De entreehal is tevens het startpunt voor de Ecologische route die Plantarium de bezoekers aanbiedt. Deze route brengt de bezoekers langs deelnemers die op gebied van duurzaamheid en gezondheid interessante producten en/of diensten presenteren. Bezoekers kunnen de route zelfstandig lopen aan de hand van een plattegrond. Ze kunnen echter ook aansluiten bij een geleide tour die op gezette tijden in diverse talen wordt aangeboden.

Plantarium by Night
Wederom op initiatief van de gemeente Alphen a/d Rijn wordt voor de zesde keer op de donderdagavond Plantarium by Night georganiseerd. Dit keer wordt aandacht gevraagd voor groen en gezondheid. Met stimulerende maatregelen rondom groen en gezondheid denkt de gemeente de aanspraak op zorg een halt toe te kunnen roepen. Hoveniers, woningbouw-coöperaties, makelaars, horecaondernemers en tuinbouwondernemers worden voor deze avond uitgenodigd. Op het programma staan een drietal korte lezingen en de avond wordt afgesloten met de Ecologische route. Meer informatie staat op www.plantariumbynight.nl.

Plantarium 2019 wordt gehouden van 21 t/m 23 augustus 2019 aan de Denemarkenlaan op het International Trade Centre Boskoop/Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven