Caparis kwekerij 90 jaar

Tholen - In het Friese Drachten vindt men de voor een glastuinbouwbedrijf nogal solitair gelegen kwekerij Caparis Hederaculturen. Sinds 2002 worden er op deze locatie, met en door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, tientallen variëteiten hedera gekweekt. Deze maand is het groot feest, de plantenleverancier blaast 90 kaarsjes uit.


En nu op naar de 100!

De Kwekerij is (het oudste) onderdeel van Caparis, een talentbedrijf dat mensen coacht naar een werkplek waar ze volwaardig meedoen. De overheid en een achttal gemeenten zijn opdrachtgever en tevens klant, maar ook sociaal gemotiveerde bedrijven uit bijvoorbeeld de schoonmaakbranche, bezorging, groenservice, montage en verpakkingsindustrie kunnen hier aankloppen. De kwekerij is sinds jaar en dag een min of meer zelfstandig project binnen Caparis.

De kwekerij meet 1,2 hectare en zet jaarlijks miljoenen planten in de markt. De planten vinden via de veiling hun weg naar alle hoeken van de wereld, maar worden, zo vertelt de kersverse hoofd kwekerij Edwin van der Veen, ook op bestelling geleverd.

Op de kwekerij werken zo’n veertig mensen. Onder wie Age: ‘Ik mag hier graag zijn. Ik ben een man van het groen. Eerst werkte ik buiten, maar door mijn ziekte gaat dat niet meer. Het is mooi dat ik hier kan werken.’ Ook Martijn is blij met zijn werk bij de Kwekerij: ‘Het werk hier is aangepast aan wat ik nodig heb. Buiten in het groen krijg ik te veel prikkels. En ik heb een kort lontje, dus dat gaat niet goed.’

Dit jubileumjaar wordt voorts ook gemarkeerd door het afscheid van Eef van der Heyden, die na een lang dienstverband van meer dan 30 jaar met pensioen gaat.

Voor meer informatie:
Caparis Hederaculturen 
Dukaat 2
Industrieterrein Nytap
9207 MB Drachten
T: +31(0)512 512 420
E: edwin.van.der.veen@caparis.nl
www.caparis.nl/hedera 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven