Ministers Indiase deelstaat verdiepen zich in Nederlandse tuinbouw

Ministers Jai Ram Thakur en Bikram Singh van de Indiase deelstaat Himachal Pradesh hebben onlangs een bezoek gebracht aan Nederland. Zij ontmoetten onder meer minister Carola Schouten en Commissaris van de Koning Jaap Smit in gezelschap van de Indiase ambassadeur. Vanwege zijn interesse in tuinbouw gaf programmamanager Jolanda Heistek een presentatie over de Greenport.

Himachal Pradesh is een deelstaat in het noorden van India in de Himalaya. Deze deelstaat telt 6,9 miljoen inwoners, heeft een vergelijkbaar klimaat als in Nederland en groeiende glastuinbouwsector voor de productie van ‘Europese’ groenten. Daarom brachten de ministers Jai Ram Thakur en Bikram Singh een bezoek aan Nederland.

De delegatie – met ook de Indiase ambassadeur in Nederland, Venu Rajamony – bezocht onder meer de GreenTech. Met een aantal Nederlandse tuinbouwbedrijven werd contact gelegd o.a. via Dutch Greenhouse Delta.

De deelstaat zoekt namelijk partners voor de productie van tuinbouwproducten. Daarnaast werden Commissaris van de Koning Jaap Smit en bedrijven uitgenodigd voor een congres dit najaar in Himachal over de groeimarkt van Europese groenteteelt zoals sla, bloemkool, broccoli en paprika.

Bron: Greenport West-Holland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven