Webinar ‘huisvesting arbeidsmigranten’ op 15 juli

Sinds de komst van de Wet Aanpak Schijnconstructies is het niet meer toegestaan om de kosten voor huisvesting in te houden op het wettelijk minimumloon tenzij de huisvesting aan een aantal strikte voorwaarden voldoet. Eén van die voorwaarden is dat de huisvesting gecertificeerd is via een geaccrediteerd systeem. De eisen aan die huisvesting moeten worden afgesproken in een cao. In de agrarische cao’s zijn deze huisvestingsnormen opgenomen. LTO heeft samen met de werknemersorganisaties in de afgelopen periode op basis van die normen een certificeringssysteem ontwikkeld: het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Tijdens deze webinar praat Werkgeverslijn u helemaal bij over deze ontwikkeling.

"Diana Eleveld (Werkgeverslijn land- en tuinbouw) gaat in gesprek met Peter Baltus (paritair projectleider agrarisch keurmerk flexwonen) over de mogelijkheden rondom het certificeren van huisvesting door middel van het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Ook wordt verteld onder welke voorwaarden de kosten voor huisvesting ingehouden mogen worden. Na het volgen van deze webinar bent u weer helemaal up to date en weet u wat er praktisch mogelijk is rondom het inhouden van huisvestingskosten op de loonstrook."

"Op 11 maart jl. heeft er ook een webinar plaatsgevonden over dit onderwerp. In de tussentijd heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toestemming gegeven voor een ‘overgangsperiode’ en zijn de eerste ervaringen in de praktijk opgedaan. Hier zullen wij uiteraard op in gaan tijdens deze webinar."

De webinar vindt plaats op maandag 15 juli om 14:00 uur. De webinar duurt ca. 45 minuten. Deelname aan de webinar is gratis voor alle werkgevers in de land- en tuinbouw. Meld u direct aan!

Hoe werkt het?
U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier. Een dag voor aanvang van het webinar krijgt u een mail met de link en verdere instructies. U heeft alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid. De webinar is gratis en bedoeld voor werkgevers in de land- en tuinbouw. Ook intermediairs met een cao-abonnement zijn welkom om de webinar te volgen. Webinars van de Werkgeverslijn worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Colland Arbeidsmarkt.

Voor meer informatie:
Werkgeverslijn 
T: 088 - 888 66 88
E: info@werkgeverslijn.nl
www.werkgeverslijn.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven