Enthousiaste reacties op automaatwinkel Freshbo

Tholen - 's-Gravenzande heeft sinds dit weekend een Freshbo, een winkel zonder groenteboer maar met groente- en fruitautomaten. De naam van de winkel Freshbo is gekozen met een knipoog naar Febo. "Wij verkopen verse AGF-producten en die moeten voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn", vertelt eigenaresse Marieke Palland. Personeel is een grote kostenpost en door AGF via de automaat te verkopen, kan Freshbo de prijzen zeer scherp stellen: een bakje kersen of druiven voor 1 euro, aardbeien voor 1,80 euro en 5 avocado's voor een euro. Klanten kunnen hun producten zelf uitkiezen.

Door tegen het schuifdeurtje te tikken weet de automaat wat de klant wenst. Via de pinpas, telefoon of contant kan er worden afgerekend en schuift het gewenste deurtje open. Klanten reageren enthousiast op het concept en de prijzen. "De reacties zijn overweldigend", vertelt Marieke. Komende dagen blijft ze in de winkel om klanten te begeleiden.

Het idee om met Freshbo te beginnen, startte bij de aardbeienautomaat die ze al hadden staan. Marieke: "Mensen waren zo blij dat ze daar betaalbare aardbeien konden kopen. Vandaar uit hebben we het idee verder ontwikkeld." Het doel is om voor een low-budget prijs zowel groenten als fruit aan te bieden. De automaat bestaat uit grote en kleine vakjes die elke dag met vers product gevuld worden. Marieke: "Afhankelijk van het aanbod wisselt het assortiment, een bloemkool van 2 euro zul je niet vinden bij ons, wel een pond asperges voor 1,50 euro." Freshbo koopt zowel in op de groothandelsmarkt als bij telers. "We zitten dichtbij het Westland, daar is veel maar niet alles te krijgen. We moeten ook uitvinden waar veel vraag naar is. Indien het betaalbaar is, bieden we ook biologische producten aan."

Naast de gunstige prijzen zijn de ruime openingstijden van de automaatwinkel een pre. "Zelf hoeven we in principe niet aanwezig te zijn. Uit ervaring weten we dat een winkel soms als een soort open gevangenis kan aanvoelen, eenmaal open kan je hem nooit verlaten. Freshbo is dagelijks tussen 8.00 uur tot 21.00 uur geopend, ook in de weekenden. Via een camerasysteem kan ik de winkel vanuit thuis in de gaten houden", besluit Marieke. 

Voor meer informatie
Freshbo groente en fruit voor iedereen
Langestraat 118
's-Gravenzande
@Freshbo


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven