Awards en medailles voor twee rozen van het Deense Roses Forever

Twee Deense tuinrozen werden bekroond met een medaille en een ere-award tijdens het 67e internationale Rosenneuheiten-Wettbewerb 2019 in het Duitse Baden-Baden. Rosa Eskelund van veredelaar Roses Forever: "Ik ben zeer blij en ook aangenaam verrast dat maar liefst twee van onze rozen gewonnen hebben. De vereisten zijn in Duitsland heel groot, dus voor ons is dit echt bewijs van de kwaliteit van onze rozen."


De roos met de unieke naam ”Jim the Viking”

De twee rozenvariëteiten zijn al meer dan tien jaar oud. Zoveel tijd is nodig om een tuinroos te ontwikkelen en selecteren. Rosa's rozen zijn allemaal ontwikkeld in Denemarken en worden jarenlang intensief getest in zowel Denemarken als Nederland. Eén van rozen waarvoor Rosa Eskelund een bronzen medaille kreeg, is een roos die ontwikkeld werd voor de Deense ontwerper en viking Jim Lyngvild. 


De medaillewinnaar “Jim the Viking” werd bekroond voor zijn groei, gezondheid, prachtige bloemen en geur. 

Het was Jim Lyngvild zelf die zijn roos koos toen hij een aantal jaar geleden samen met Rosa Eskelund door haar tuin liep. Hier verzamelt zij de beste nieuwe onbenoemde variëteiten, die tussen de 10 en 15 jaar oud zijn, in een archief. Jims roos kreeg een vrij unieke en makkelijk te onthouden naam: Jim the Viking. Jim Lyngvild zal, zoals het een echte viking betaamt, op zaterdag 3 augustus knielen voor zijn roos op een groot jaarlijks rozenfestival in Bogense, Denemarken. 


Rosa Eskelund van Roses Forever ontvangt de medaille en ere-award van tuinen- en parkmanager Markus Brunsing, hoofd van de jury Vivienne Black en Margret Mergen, burgemeester van Baden-Baden. 

Rosa: “Ik sprak na het winnen van de medaille met een enthousiaste Jim Lyngvild en we waren het erover eens dat hij de juiste roos had gekozen: eentje die niet alleen mooi maar ook gezond, remontant en licht geurend is en een krachtige groei heeft. De roos is uitermate geschikt voor zowel een dichte rozenhaag als op zichzelf staand." 


De roos “Royal Diva” wordt beoordeeld door één van de leden van een internationale jury in Baden-Baden. 

De andere roos, die een onderscheiding kreeg, was de "Royal Diva", een gezonde en geurige floribunda roos. De roos won een ere-award voor haar uiterlijk en geur. Rosa Eskelund licht toe: "Ik veredel en selecteer al 10 jaar geurrozen. Gezondheid en compactheid zijn belangrijke parameters die door telers en klanten van over de hele wereld geapprecieerd worden."


De geurroos “Royal Diva”

Ook de “Royal Diva” Syn. “Fru Nørby” zal te zien, ruiken en kopen zijn op het Rosenfestival in Bogense op 3 en 4 augustus. Meer informatie over het festival kunt u hier vinden: http://www.rosenfestival.dk/

Voor meer informatie
Roses Forever
Rosa Eskelund
T: +45 51 57 19 90
e-mail: re@rosa.dk
www.roses-forever.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven