Clement Tulezi

Australië: gewijzigde importvoorschriften maken het moeilijk voor Keniaanse telers

In de loop der jaren is de Australische import van snijbloemen meer dan verdrievoudigd. Kenia is één van de belangrijkste leveranciers met een export naar dit land ter waarde van € 97 mln in 2018. Verdere groei wordt echter een grotere uitdaging vanwege de herziene importvoorwaarden in Australië. Tegen juli 2019 moeten de Keniaanse telers voldoen aan  nieuwe regels, maar of dat mogelijk is valt nog te bezien.


Clement Tulezi op de IFTEX 2019 in Nairobi, Kenia. 

"Europa, wat de belangrijkste exportbestemming van Kenia is, legt meer nadruk op het gebruik van minder chemicaliën en meer biologische bestrijders, inclusief nuttige insecten. Australië heeft echter een lange lijst met quarantaineorganismen. Het is mogelijk dat biologische bestrijders op deze lijst komen", zegt Clement Tulezi, CEO van Kenya Flower Council (KFC). "Dus als ze de bos bloemen schudden, zou er niets uit moeten vallen. Om dit te bereiken, willen ze dat Keniaanse telers de bloemen op het vasteland behandelen, maar we hebben niet de infrastructuur voor grootschalige behandeling en daarom staan telers voor een uitdaging."

Volgens Tulezi exporteren 22 telers een deel van hun bloemen naar Australië. "Hun enige optie om de export naar dit land voort te zetten is middels vergassing. We moeten kijken wat de kosten hiervan zijn en wat het effect ervan is op het product. Het brengt ons allemaal in een lastige positie en wij als Kenya Flower Council werken samen met de Kenia Plant en gezondheidsinspectie (KEPHIS) en andere particuliere instanties hard om een ​​alternatief of oplossing te vinden om vóór de deadline aan de regels te voldoen."

Voor meer informatie:
Kenya Flower Council
Suite 12, 4th Floor,
The Greenhouse Building,
Adams Arcade, along Ngong Road
Mobile: (254) (0)733 639 523
info@kenyaflowercouncil.org
kenyaflowercouncil.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven