Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Yves, Sicamus

Klassieke variëteiten leidend in overvolle hortensiamarkt

De afgelopen jaren is het aantal hortensiavariëteiten wereldwijd explosief gegroeid. Grote en kleine kwekers overal ter wereld veredelen hun eigen soortjes, met als gevolg dat nu kwekers en de handel door de bomen het bos niet meer zien. De Franse hortensiaveredelaar Sicamus, die onlangs op de Garden Trials en Trade in Boskoop het eigen assortiment aan de Nederlandse en internationale handel kwam presenteren, erkent deze ontwikkeling. Jean Yves Coulbault legt uit hoe het bedrijf zich toch weet te onderscheiden.


Jean-Yves op de Garden Trials and Trade

'French Quality'
"Misschien klinkt het als een cliché, maaruiteindelijk komt het er gewoon op neer opvallende en kwalitatief goede planten in de markt te zetten. Wij proberen dit te doen door onze eigen ervaring in het vak te combineren met wat wij Franse Kwaliteit noemen."

Sicamus is al 80 jaar actief in het produceren van uitgangsmateriaal voor de productie van hortensia. Vijftien jaar geleden zette het bedrijf de eerste stappen in de veredeling. Het klimaat in Angers, Frankrijk, is naar eigen erg geschikt voor de hortensia en maakt dat men zowel vroeg kan beginnen als lang door kan gaan met het uitleveren van het uitgangsmateriaal. We kunnen bovendien een keer vaker toppen en onze planten hebben gemiddeld 8 tot 10 bloemknoppen."


Standje op de Trials and Trade

Populaire nieuwe genetica
De planten uit eigen veredeling gaan de markt op onder de naam Rendez-Vous, een serie die in de markt goed bekend zou staan. "We hebben de vraag naar bijzondere soortjes zien toenemen en hebben daarom vooral daarop ingezet", aldus Jean-Yves.


Nog niet commerciële variëteiten. Klik hier voor groot.

Klassiek
De vraag naar klassieke variëteiten blijft echter leidend. De verhouding zou ongeveer 80 - 20 zijn: 80% klassieke soorten en 20% meer experimenteel. Sicamus hecht daarom natuurlijk ook waarde aan de klassieke soorten, waartoe het ook een eigen veredelingsprogramma heeft. Toch is dit een relatief nieuwe toevoeging aan de activiteiten, zo nieuw dat het bedrijf feitelijk alleen nog codes heeft. Het presenteren van deze nog niet commerciële varieteiten was een belangrijke reden om deel te nemen aan de Trials en Trade. Gehoopt wordt volgend jaar de eerste variëteiten op de markt te brengen.

Deko pots
Naast de planten heeft het bedrijf nog een handeltje in Deko potten. Deze zou kwekers kunnen helpen hun planten eerder in het seizoen beschikbaar te hebben (hoe dat zit kunt u hier lezen).

 

Voor meer informatie:
Sicamus Productions
Jean-Yves Coulbault
Email: jy.coulbault@sicamus.com
www.sicamus.com