Clematis 'ST17333’ (Multi Pink) verkozen tot beste introductie Garden Trials and Trade 2019

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink), ingezonden door Van der Starre uit Boskoop, is uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid Garden Trials and Trade 2019.

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink) heeft een unieke combinatie van bloemvorm en bloemkleur in het populaire geslacht Clematis. De plant is een mutant ontstaan uit Clematis 'Hagley Hybrid' en is daardoor net zo sterk, gezond en groeikrachtig. Het is een uitstekende en vernieuwende introductie, aldus de KVBC-jury.


Dennis de Jong, Helma van der Louw (voorzitter KVBC), Bart van der Starre en Arjan Scholten 

Hydrangea macrophylla 'Hocomagicevo' (Magical Evolution) ingezonden door Kolster bv uit Boskoop werd ook met een gouden medaille bekroond. Deze bijzondere rijkbloeiende cultivar is ontstaan als mutant in 'Hokomarevo' (Magical Evolution), maar heeft grotere, dieper roze bloemen. De planten zijn uniform met fraai en gezond donkergroen blad. Naast de twee gouden medailles kende de jury drie zilveren en vier bronzen medailles toe.Er werden 19 planten gekeurd bij deze tweede editie van Garden Trials and Trade. 26 planten waren ingeschreven voor de nieuwighedenkeuring. Hiervan zijn er uiteindelijk 19 gekeurd. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.

De tweede editie van Garden Trials and Trade wordt gehouden van 11 t/m 13 juni 2019 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre te Hazerswoude-Dorp. Meer informatie is te vinden op www.gardentrials.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven