Juni 2019: 'Internet of Horticulture' - Tuinbouw Digitaal Community Meeting

Woensdag 19 juni organiseert Tuinbouw Digitaal opnieuw een Community Meeting. Deze bijeenkomst vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur bij Dekker, Scheglaan 12, 2718 KZ Zoetermeer.
Het thema van deze bijeenkomst is Internet of Things oftewel voor de sector:

'Internet of Horticulture'
Met als keynote o.a. Willem Vermeend.

De technische innovaties op ICT gebied volgen elkaar steeds sneller op. Deze innovaties hebben bijna allemaal gemeen dat INTERNET de drager ervan is. Want data-uitwisseling is altijd aan de orde. Of het nu gaat om slimme sensoren (Internet of Things), apps, platforms, cloud oplossingen, Big Data of blockchain. 

Maar wat zijn de mogelijkheden voor de tuinbouw van deze technische innovaties? De techniek op zich is er, maar hoe kunnen we die techniek zo inzetten dat de kweker, handelaar of serviceverlener er de vruchten van kan plukken? Op deze middag zal er in diverse presentaties ingegaan worden op de aanpak en resultaten van een aantal van deze ICT implementaties.

Als hoofdspreker zal Willem Vermeend op inspirerende wijze ons meenemen in zijn presentatie over de mogelijkheden van Internet of Things en andere ICT technologieën die “de wereld op zijn kop gaan zetten”.

Willem Vermeend is ondernemer en investeerder op het terrein van het internet en nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en het Internet of Things (IoT). Daarnaast is hij als hoogleraar Economie 4.0 verbonden aan de Open Universiteit en maakt hij deel uit van de nationale stuurgroep Smart Industry.

Andere bijdragen in de parallelsessies zijn o.a.:

· Internationaal samenwerken en data delen - Jolanda Heistek, programmamanager Greenport West-Holland en Marga Vintges projectleider TRACK

· Fruitteelt en handelsketen zonder datamanagement, in de toekomst ondenkbaar! - Patricia Hoogervorst, innovatiemakelaar

· Internet of Things in de sierteelt-logistiek - Robin Pothli, Babbler

· IQ-Flora, bewaken en voorspellen van rozenkwaliteit met kunstmatige intelligentie en sensoren - Gitta ten Hoope, supply chain consultant, Royal FloraHolland

· Wat zeggen de social media over de tuinbouw? - VU Amsterdam

· Blockchain transacties voor gewasbescherming in de potplantenketen: Hype of oplossing? - Robbert Robbemond, WUR

Het programma is nog niet helemaal compleet, maar al reden genoeg om u aan te melden, want vol is vol!

Klik hier om aan te melden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven